“Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.” (Buhârî, Mezâlim 3; Müslim, Birr 58)

Türkiye Diyanet Vakfı, işte bu hadisi şerifin ışığında, her dönemde işgal altında var oluş mücadelesi veren mazlum Filistin halkının yanında oldu. 2008’den bugüne kadar Filistin’e 34,8 milyon TL değerinde insani yardım gerçekleştirdi.1948’den bu yana sefalet ve sıkıntılar içinde yaşamak zorunda bırakılan, barış, istikrar ve güven isteyen milyonlarca Filistinlinin durumu hala parlak görünmemektedir.

TDV, 2014 yılında İsrail saldırılarının ardından kampanya düzenleyerek, Filistin’e gıda ve barınma yardımında bulundu. Yaşanan elektrik kesintilerinde hastanelerde kullanılmak üzere jeneratörler gönderdi.

"EZAN SESLERİ FİLİSTİN’DE DİNMEMELİ"

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de yıkılan camilerin yeniden yapımı için Türkiye Diyanet Vakfı proje başlat ve ambargo altındaki Gazze’de yaşayan Müslümanların büyük bir özlemle beklediği camileri yeniden ayağa kaldırdı. Aralık 2015’te temeli atılan 9 caminin inşası tamamlanarak, ezan sesinin yeniden yankılanması sağlandı.

Tüm insanlığı Filistinli kardeşlerimizin durumuna duyarlı olmaya ve ellerinden geldiği kadar mazlum Filistin halkının ihtiyaçlarına destek olmaya çağırıyoruz.

Editör: Mehmet Çalışkan