Çukurca İlçe Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasında İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş katılan herkese teşekkür etti.

Fakirullahoğlu-İbadetlerimiz-bizi-kötülüklerden-alıkoymuyorsa-kendimizi-murakabe-edeceğiz01

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “Günümüzde bizi esir alan ‘Üç M’ diye tabir edilen üç temel unsur var. Moda, medya ve marka. Çoluk çocuğumuzla ‘Üç M’nin kuşatması altındayız. Çevremizin bunların müptelası olmaması için mücadele edeceğiz. Hayatımızın merkezine Yüce Allah’ı, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve Sevgili Peygamberimizin sünnetini koyacağız. İstikametten ayrılmayacağız. Yaptığımız ibadetler bizi kötülüklerden alıkoymuyorsa kendimizi murakabe edeceğiz. Çünkü Yüce Allah kendisi ile olan münasebette ihlas ve samimiyetimize bakar.” dedi.

Hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük bir buhran içerisi olunduğunun altını çizen Müftü Fakirullahoğlu, “Ailelerimizde huzur yok. Dini değerler ayaklar altına alınmış. İslam, sadece sloganik kelimeler altında ve alkışlansınlar diye sürdürülen bir hayat. Allah bunu bizden istemiyor. Allah samimi ve ihlaslı kul olmamızı istiyor. Önceki dönemlerde var olan Allah’ın yasakladığı bütün hasletler günümüzde de almış başını gidiyor. Bunlarla mücadele etmek ve kötülükleri hayatımızdan çıkarmak için var gücümüzle çalışmak Müslüman olarak hepimizin öncelikli görevidir.” diye konuştu.

Konferansa Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal