Espiye İlçe Müftülüğü  tarafından Diyanet Akademisi’nin ilk mezunları olarak eğitimlerini tamamlayıp ataması yapılan din görevlileri için sarık ve cübbe giyme töreni düzenlendi.

Müftülük  Konferans  Salonunda düzenlenen törende konuşan Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, görevlileri tebrik edip, başarılar dileyerek kendilerini geliştirmeleri noktasında tavsiyelerde bulundu.

Müftü Osman Gülbe burada yaptığı konuşmada, "İlçemize atanan ve görevlerine yeni başlayan din görevlilerine ve Kur’an Kursu öğreticileri  taltif etmek için cübbe ve sarık giydirme merasimi düzenlendik. 8 din görevlimiz ilk kez yeni görevlerine başladılar. Yeni görevlerine başlayan İmam hatiplerimize ve Kur’an Kursu öğreticilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızın ibadetlerini huzur ve güven içinde geçirmeleri için tüm kurumlarımızla koordinasyon içinde çalışıyoruz. İmamlık Peygamber mesleğidir camilerimizi çocuklarımıza ve insanlarımıza sevdirmek için sizlerin göstermiş olacağı gayretli çalışmalarınız ile toplumu iyi ahlak üzerine yönlendirebilirsiniz. İlçemize yeni atanan imamlarımızın görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Müftü Gülbe yaptığı duanın ardından din görevlilerine cübbe ve sarık giydirdi. 

20240310 C U B B E M E R A S I M I02

Editör: Giresun Müftülüğü