Espiye İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Cami-Cemaat ve Gençlik Buluşması" Soğukpınar Beldesi Merkez Camii'nde gerçekleştirildi.

Program İlçe Müftüsü Osman Gülbe'nin yatsı namazını kıldırması ile başladı. İlçe Müftülüğü din görevlileri Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kaside okudular.

Müftü Osman Gülbe "Edep, Haya ve İman" hakkında sohbet ederek, dua yaptı.

espiye-22-2

İnsanoğlunun eline, diline ve beline sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Müftü Gülbe, "Ahlak, insan ruhundaki huy dediğimiz bir meleke, bir hassa demektir. Edep, haya, tevazu, hilim, cömertlik, kanaat, tevekkül, sabır, şükür, merhamet, af ve müsamaha gibi güzel huylar, ahlâk-ı hamidenin birer neticesidir." dedi.

Edebin İslam’ın güzel saydığı söz ve davranışları olduğunu ifade eden Gülbe, "Edep İslam'ın güzel saydığı söz ve davranışlardır. Edep ve haya Allah'ın emirleri doğrultusunda peygamberimizin sünnetine uygun bir şekilde yaşamaktır. Hiçbir zaman eskimeyecek ve pörsümeyecek olan edep, haya ve güzel ahlak Kur'an da öğretilen ve peygamberimizin sünneti ile tatbik edilen yaşam tarzıdır. Edep insanlara karşı bütün davranış ve muamelelerinde terbiyeli ve güzel ahlaklı olmaktır.” diye konuştu.