İşgalci İsrail zulmü altında zor günler geçiren Filistinli Müslümanların yaralarını sarmak için Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) öncülüğünde yurt genelinde kermesler düzenleniyor.

Bu kapsamda Giresun Espiye İlçe Müftülüğü ve TDV Espiye Şubesince düzenlenen kermeste, gönüllülerin hazırladığı yiyecekler Filistin için satışa sunuldu.

20231117KERMES03

Espiye Hükümet Konağı Meydanı'nda gerçekleştirilen kermes Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duayla açıldı.

Kermesin açılışında konuşan Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Filistin halkının dünyanın gözü önünde yıllardır acımasızca zulme maruz bırakıldığını vurguladı.

Filistin halkının her zaman yanında olduklarını belirten Müftü Gülbe, herkesi mazlum Filistin halkının ihtiyaçlarına destek olmaya çağırdıklarını ifade etti. Kermesin anlamlı bir dayanışma organizasyonu olduğunu ifade eden Gülbe destek veren herkese teşekkür etti. 

Espiyeli vatandaşların kermese yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. 

20231117KERMES02

Kermesin açılış programına, Giresun İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe, Espiye Kaymakam Vekili Seda Ünlü, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk, Müftülük Şube Müdürü Ömer Çınar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

20231117KERMES04

Editör: Giresun Müftülüğü