Espiye İlçesine bağlı Soğukpınar Beldesi'nde Yağcı Mevkii Cami Yapma ve Güzelleştirme Derneği ve hayırseverlerin katkıları ile yapımı tamamlanan cami için açılış töreni düzenlendi.

Soğukpınar Beldesi Camii İmam Hatibi Kasım Ay’ın sunduğu program Ulu Cami Müezzin Kayyımı Hüseyin Kömürcü’nün Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Osman Gülbe, 2007’de temeli atılan ve yapımı tamamlanan  caminin üç katlı, 130 metrekare alan üzerine inşaa edildiğini belirterek caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Müftü Gülbe, "Camilerimizi cemaatsiz bırakmayalım. Caminin yapılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

20240227 C A M I I02

Espiye Kaymakamı Taner Tengir de bir konuşma yaparak caminin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından caminin yapılmasında emeği geçenlere hayırseverlere teşekkür belgesi verildi.

Yapılan dua ile caminin açılışıgerçekleştirilerek ilk namaz kılındı. Açılış sonrası ise katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

20240227 C A M I I03

Açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk, Jandarma Komutanı Salih Yayla Koca,  Dernek Başkanı Eyüp Kümbül, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

20240227 C A M I I04

Editör: Giresun Müftülüğü