Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerinin yardım seferberliği devam ediyor.

Bu kapsamda Erzurum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Danimarka Şubesi öncülüğünde depremzedeler için "Arife Çiçekleri" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Danimarka Şubesince Erzurum’da yaşayan 100 yetim çocuğa ve depremden etkilenen 100 ihtiyaç sahibi aileye alış-veriş çeki yardımında bulunuldu.

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda afetzedelerle bir araya gelen Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, "Türkiye Diyanet Vakfı Danimarka Şubemizin başlatmış olduğu bu anlamlı bağış kampanyasından elde edilen alış-veriş çekini depremden etkilenen afetzede kardeşlerimize ve yetim çocuklarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizde adeta bir milli mücadele ruhu ile deprem yardım seferberliğini ilk günden başlattık. Bu konuda necip milletimiz ayni ve nakdi yardımları ile bizleri yalnız bırakmadılar. Acılarımızın tarifi yoktur. Gidenleri geri getirme imkanımız yoktur. Ancak bize düşen görev kardeşlerimizin yalnız olmadığını hissettirmek onlar ile dayanışma halinde olmaya devam ederek yaralını sarmak olacaktır. Cenabıhak'tan hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, geride kalanlara güç kuvvet ve metanet diliyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan