"2022 Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Erzurum’a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, İl ve ilçe müftülüklerince düzenlenen Mevlid-i Nebi programlarına katıldı.

Lalapaşa Camii’nde Mevlid Gecesi münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, "Allah Resûlü'nün hayatında örnekler vardır. Allah'a kavuşmayı umut eden insanlar için örnekler olduğu, alınması gereken dersler olduğu bize bildiriliyor. Geceler, Peygamber Efendimizi sadece andığımız bir gece olarak kalırsa eksik olur, anmakla kalmayıp anlamaya çalıştığımız, anladığımız güzellikleri hayatımıza taşıma irademizi artırdığımız, ziyadeleştirdiğimiz bir zaman dilimine dönüşmelidir." ifadelerini kaydetti.

Hicret eden Müslümanların ardından giden müşriklerin, Habeşistan Kralı Necaşi ile olan diyaloğunun ibretlik olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Kurt, "Düşmanlarının bile kendisine yalancı diyemediği bir Peygamberin ümmetiyiz biz." dedi.

- Gençlik Buluşması

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde bulunan Daru’l Fünun Camii Gençlik Merkezinde "Gençlik Buluşması" düzenlendi.

Programda üniversiteli gençlerle bir araya gelen Dini Yayınlar Genel Müdürü Kurt, "Hayatın her döneminin ayrı bir önemi var. En özel dönem ise bilincin arttığı, sorumlulukların yüklenildiği ve hem bu dünyanın hem de ahiretin bir anlam kazandığı gençlik dönemidir. Gençken kul olmak, ibadet etmek, kıyamda durmak, rükua eğilmek ve secdeye varmak başlı başına bir meziyettir." dedi.

Kur'an-ı Kerim'den örnekler de veren Doç. Dr. Kurt, gençlere "Modern Çağın İnanç Sorunları" isimli kitabını imzalayarak hediye etti.

Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise gençlere teşekkür ederek "Siz anne-babanızın hayır duası ve milletin ümidi olun." dedi.

- Sabah namazı buluşması

Öte yandan Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Erzurum'da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Erzurum Ulu Camii’nde sabah namazı buluşmasına katıldı.

Ulu Camii'nde gerçekleşen buluşmada “Hz. Peygamber, Cami ve İrşat” konulu bir sohbet yapan Genel Müdür Kurt, "Efendimizin bir gence yapmış olduğu tavsiyeler bugün her birimize, camimizde bulunan gençlere de Peygamberimizin öğüdüdür. Her daim Rabbimizin rızasını gözeterek yaşamak ona sığınmak zorundayız ki; Cenab-ı Allah'ın nusretini yanımızda görelim. Mevlid-i Nebi her birimizin Peygamber Efendimizin bir sünnetini hayata geçirdiğimiz, yapmadığımız bir sünnetini yapmaya başladığımız bir zaman dilimine dönüşmelidir." dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan