Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma namazı ile ilgili irad ettiği hutbesi bağlamından koparılarak art niyetli tartışmalara konu edildi.

Erbaş'ın, ayet ve hadislerle Cuma namazının önemini anlattığı hutbesinde, ‘Cuma namazını kılmak isteyenlere yardımcı olun’ çağrısı, “Cuma gününün tatil olmasını istedi” denilerek çarpıtıldı.

Çeşitli kişilerin farklı mecralarda adeta organize bir şekilde dezenformasyon yaparak tartışmayı büyütmesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Erbaş’a yönelik bir linç girişimini başlattı.

Oysaki Erbaş’ın konuşması çok açık bir şekilde Cuma namazının önemi ve kılmak isteyenlere yardımcı olunması üzerineydi.

İşte o çağrı:

“Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz olan ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım, imkan hazırlayalım, fırsat verelim. İşverenlerimiz için sesleniyorum, iş yerlerimizdeki mesai saatlerini ve idarecilerimize sesleniyorum, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazı kılmak isteyen öğrencilerimiz, Cuma namazı kılmak isteyen işçilerimiz için Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki, ibadet özgürlüğü ve hele bu Cuma namazı ise, ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranalım.”

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Sivil Toplum Kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaşlar Erbaş’ın bu çağrısına destek açıklaması yaptı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de, “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ‘Ali Erbaş okulların Cuma günü tatil olmasını söylüyor’ iddiası gerçek değildir.” notuyla bir paylaşım yaparak konunun çarpıtıldığına dikkat çekti.

Diyanet’in ve Erbaş’ın bu şekilde hedef alınması, "Diyanet teşkilatının cami içi hizmetlerinin yanı sıra 4-6 yaş Kur’an Kursları, gençlik çalışmaları ve aileye yönelik faaliyetleri gibi bir çok alanda cami dışı hizmetlerinin artmasından duyulan rahatsızlıkların bir yansıması mı?" sorusunu akla getirdi.

Erbaş, "Cuma namazı kılmak isteyenlere yardımcı olun" Video: Erbaş, "Cuma namazı kılmak isteyenlere yardımcı olun"

Kaynak: Diyanet Haber