Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Gülhane Camii'nde "Din samimiyettir, istismar ihanettir" konulu hutbe irad ederek cuma namazını kıldırdı.

İslam'ın özünün samimiyet olduğunu belirten Başkan Erbaş, imanı kemale erdirenin de samimiyet olduğunu vurguladı.

Erbaş Ülkemizi fitne ve fesada sürüklemek isteyenlere karşı her daim yekvücut olalım (1)

Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

"Yapıp ettiklerimizi ahiret sermayesine dönüştüren samimiyettir. İyiliği anlamlı kılan samimiyettir. Bilgiye değer katan samimiyettir. Allah Resulü'nün "Din, samimiyettir" hadisini şiar edinenler, istikamet üzere bir ömür yaşamaya gayret ederler. Ahde vefa gösterirler. Doğru sözlü ve dürüst olurlar kimseyi aldatmazlar. Adaletten, hak ve hakikatten asla ayrılmazlar. Kul ve kamu hakkına riayet ederler."

"İstismar, Allah’a, Kur’an’a, Peygamber’e, insana ve topluma ihanettir"

Allah'ın rızasından uzaklaştıran kötülüklerden birinin istismar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erbaş, "İstismar, insanların inançlarını, duygularını ve zaaflarını kişisel çıkarlara alet etmektir. Dinimizin yüce değerleriyle insanları aldatmaktır. Maddi ve manevi imkanları sömürerek güç elde etmektir. Hasılı istismar, Allah'a, Kur'an'a, Peygamber'e, insana ve topluma ihanettir." dedi.

2023.07.14 Ankara Gülhane Camisi Cuma Hutbesi (4)

İstismarcı insanların amacının Allah rızası olmadığını söyleyen Erbaş, onların İslam'ı şahıslar üzerine inşa ettiğini belirtti.

7 yıl önce 15 Temmuz gecesinde, Türkiye'nin birliğinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından hedef alındığını anımsatan Başkan Erbaş, "Ancak o gece, Rabb'imizin yardımı yine bizimleydi. Millet ve devlet el ele vererek, bozguncuların karşısında dimdik durduk. Destansı bir direnişle dahili ve harici hainlerin emellerini boşa çıkardık." ifadelerini kullandı.

Erbaş Ülkemizi fitne ve fesada sürüklemek isteyenlere karşı her daim yekvücut olalım (2)

Erbaş Ülkemizi fitne ve fesada sürüklemek isteyenlere karşı her daim yekvücut olalım (3)

"Dakika Dakika 15 Temmuz Darbe Girişimi"

erbaş-sergi-11

Cuma namazının ardından Başkan Erbaş ve beraberindekiler cami önünde bulunan "Dakika Dakika 15 Temmuz Darbe Girişimi" isimli fotoğraf sergisini inceledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından hazırlanan sergide, darbe girişiminin başladığı saatten itibaren o gece yaşanan gelişmeler fotoğraflarla aktarıldı.

Editör: Ömer Ceylan