Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu yıl Ramazan ayına Filistin’de yaşanan katliamların yüreklerde açtığı derin yaralarla girildiğini belirtti.

Başkan Erbaş, "Gazze, yazıklar olsun ki bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır. Hukuk, ahlak, vicdan, tüm insani değerler Gazze’de enkaz altında kalmıştır. Gözü dönmüş siyonist katiller, aylardır Gazze’de soykırım suçu işlemektedir. Tahrif edilmiş bir inanç, sapkın bir ideoloji ve kirli bir siyasetten beslenen siyonizm, bugün insanlık için en büyük tehlike en büyük tehdit haline gelmiştir. Bu tehdidi bertaraf edecek yeni bir uluslararası inisiyatife şiddetle ihtiyaç vardır. Dünya, yeni bir hukuk ve ahlak inşasına muhtaçtır. Zira bugün Gazze’de yaşananlar, mevcut haliyle uluslararası yapıların işlevsizliği bütün açıklığıyla ortaya çıkarmıştır." ifadelerini kullandı.

Yaşanan zulümlerin son bulmasında Müslümanlara büyük sorumluluk düştüğünü hatırlatan Başkan Erbaş, "Bu noktada önemle ifade etmeliyim ki İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğu öncelikle Müslümanların omuzlarındadır. Gazze’nin kurtuluşu da Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü de Doğu Türkistan’ın felahı da Müslümanların vahdetine, birliğine, dirliğine, beraberliğine, dayanışmasına ve birlikte hareket etmelerine bağlıdır. İdrak edeceğimiz Ramazan ayının bu anlamda yeni bir uyanışa ve dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan