Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde hutbe irad etti, ardından Cuma namazını kıldırdı.

Hicret konulu hutbesinde orman yangınlarına dikkat çeken Erbaş,

Son zamanlarda sık sık orman yangını haberleri alıyoruz. Bu yangınlarla ciğerlerimiz dağlanıyor, ormanlarla birlikte nice canlılar yok oluyor. Ormanlık alanlarda piknik amacıyla bile olsa lütfen ateş yakmayalım. Yangına sebebiyet verecek atıkları ormanlarda bırakmayalım. Hele hele sigara kullanarak haram işleyen, sağlığını yakan bazı kimseler izmaritiyle orman yangınına sebep olursa bu günahın altından nasıl kurtulacak?”

uyarısında bulundu.

ErbaşHutbe

“Yanan ormanlarımızın yerine yenilerini yetiştirelim”

Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ormanlara kasteden kötü niyetli kişilere karşı uyanık olalım. Yangın ve afetler konusunda yetkililerin uyarılarını dikkate alalım. Onların işlerini kolaylaştıralım. Allah Resulü (s.a.s)’in; ‘Kıyamet kopuyor olsa dahi elinizdeki fidanı yere dikin.’ emrine uyarak, yanan ormanlarımızın yerine yenilerini yetiştirelim. Unutmayalım ki ormanlarımız ve çevremiz bize emanettir. Emanete sahip çıkmak ise hepimizin ortak görevidir. Yüce Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afet ve felaketten muhafaza eylesin.’’

Editör: Mehmet Öztürk