"Sanat Hayattır Derneği" tarafından düzenlenen ve Gazze için ateşkes çağrısı yapılan program, TRT Müzik ekranında canlı yayında izleyiciyle buluştu.

Siyaset, sanat, spor ve medya dünyasından pek çok kişinin katıldığı programa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da geceye video mesaj göndererek katıldı.

Başkan Erbaş, mesajında sanatçının insanlığın vicdan sesi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bizim medeniyetimizde sanat yaratılmışlara duyulan sevginin, çevreye kainata duyulan saygının, iyilik doğruluk gibi ahlaki erdemlerin bir yansıması olarak görülmüştür. Sanatçı insanlığın vicdan sesidir. Toplumun aynasıdır. Sanatçı insanlığın sorunlarına karşı son derece duyarlıdır. Filistinli kardeşlerimizin onurlu duruşlarını desteklemek için gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Gazze ve Kudüs'ün sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını belirten Başkan Erbaş, "Her fırsatta vurguladığım gibi Gazze ve Kudüs Müminler için bir iman ve izzet meselesidir. Aynı zamanda bütün insanlık için de bir ahlak ve vicdan meselesidir." dedi.

İşgalci İsrail'in dünyanın gözü önünde Gazze'de yaptığı katliamın hesabını bir gün vereceğini söyleyen Başkan Erbaş, "İnsanlık ailesi olarak İsrail'in hukuk ve ahlak tanımaz eylemlerine karşı topyekun bir tepki vermek zorundayız. İsrail barbarlığına karşı sivil tepkileri her platformda desteklemeli ve bu asil duruşu devam ettirmeliyiz. İnanıyorum ki insanlığın vicdanını topyekun harekete geçirdiğimizde bu vahşete destek veren ülkelerde politikalarını gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Bizler dün olduğu gibi bugün de hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmaya ve zalimin karşısında durmaya devam edeceğiz. Elbette nihai zafer daima iyilerin olacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan