Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Fatih Camii’nde hutbe irad etti, ardından Cuma namazı kıldırdı.

Başkan Erbaş, "Allah'ın Rahmet ve İnayetine Sığınmanın Adı, Eûzü-Besmele" konulu cuma hutbesinde besmelenin önemini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Cenabıhak, Peygamberleri aracılığıyla her türlü sıkıntı ve zorluktan kurtaran, iyilik ve hayır kapılarını açan iki önemli cümle öğretmiştir bizlere. Bu iki cümle, Euzü-Besmele olarak bildiğimiz Euzu billahi mineşşeytanirracim ve Bismillahirrahmanirrahim’dir. Euzü-Besmele, 'Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım, Söz ve işlerime Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başlarım' anlamına gelmektedir. İşlerimize başlarken besmele ile başlamanın ne kadar önemli olduğunu işte okuduğum hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sas) bütün insanlığa öğretmektedir. Rabbimizin emir ve yasaklarına göre hayatımızı tanzim etme kararlılığını işte işlerimize başlarken besmele ile başlayarak ve ‘Euzu billahi mineşşeytanirracim’ diyerek şeytanın şerrinden Allah’a sığınmakla bu niyetimizi en güzel bir şekilde göstermiş oluruz."

"Euzü-Besmele ile öğrenelim ilmi, bilimi ve teknolojiyi"

"Euzü-Besmele, ibadetlerimizin anahtarıdır, dilimizin süsüdür" diyen Başkan Erbaş, "Euzü-Besmele ile açılır gönül kapıları Allah’a. Zorlukların üstesinden gelmek için Euzü-Besmele ile niyazda bulunulur Yüce Mevla’ya. Sorumluluklar yerine getirildikten sonra Euzü-Besmele ile hastalıklara şifa istenir Allah’tan. Bütün tedbirler alındıktan sonra Euzü-Besmele ile sıkıntılara çare beklenilir Cenabıhak’tan." ifadelerini kullandı.

Euzü-Besmeleyi hayatın her alanına yayılması tavsiyesinde bulunan Erbaş, "Euzü-Besmele ile başlayalım her sözümüze ve işimize. İyiliklerle kuşatalım dört bir yanımızı; yaklaşmayalım hiçbir kötülüğe. Euzü-Besmele ile öğrenelim ilmi, bilimi ve teknolojiyi. Allah’ın adıyla okuyalım, okutalım." dedi.

Erbaş, hutbesinin sonunda "Euzü-Besmele ile işyerlerimizi açalım, mesaimize Euzü-Besmele ile başlayalım. Helalinden kazanıp helale harcamaya gayret edelim. Haramdan, kul ve kamu hakkından uzak duralım. Euzü-Besmele birleştirsin gönüllerimizi. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi; aramıza fitne, fesat ve ayrılık sokmaya çalışanlara asla fırsat vermeyelim." çağrısında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan