Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, "İyilik ve Sanat" temasıyla hazırlanan "Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı"nın açılış töreni, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu’ndaki törende konuşan Başkan Erbaş, İslam medeniyetinde güzel sanatların her zaman ön planda olduğunu dile getirerek, "Rabbimiz Esma’ül Hüsna’ya sahiptir, yani O’nun güzel isimleri yarattığı kulları tarafından adeta sergilenmektedir." dedi.

Başkan Erbaş, Allah’ın her güzel ismini bir kulunda tecelli ettirdiğini belirterek, "Güzel isimler Allah’a aittir. Bazı kullarında bu hat şeklinde tecelli ediyor, bazılarında ebru, bazı kullarında tezhip şeklinde, bazı kullarında kat’ı sanatıyla yani farklı farklı sanatlar şeklinde kullarında tecelli ediyor." diye konuştu.

"Bir organizasyona kadın eli değdiği zaman bereketin arttığını görüyoruz"

TDV Kadın Kollarının geç kurulmasına rağmen 81 ilde teşkilatlanmaya başladığını anımsatan Başkan Erbaş, “Kadın kolları kurulduktan sonra vakfımıza büyük bir hareket geldi. Şu anda yapmış olduğumuz bu etkinlik kadın kollarımızın çalışmaları neticesinde ortaya çıktı. Kadın gönüllülerimizin çalışmaları gittikçe artıyor ve hızlanıyor. Yani bir faaliyete, bir organizasyona kadın eli değdiği zaman oradaki bereketin, hareketin arttığını görüyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

"Vakıf gönüllülerinin hepsi Peygamber Efendimizin (sas) varisidir"

Başkan Erbaş, vakıf anlayışının yardımlaşmanın en önemli örneklerinden birisi olduğuna işaret ederek, “Vakıf gönüllülerinin hepsi Peygamber Efendimizin (s.a.s.) varisidir. Çünkü vakıf ruhunu, anlayışını insanlığa kazandıran Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz (s.a.s.)’dir. İlk defa Medine’de bir arazisini kıyamete kadar fakir fukara, garip gureba insanlar oradan istifade etsin diye bir hurma bahçesini vakfetmiştir ve vakıf medeniyetinin temeli böyle atılmıştır.” şeklinde konuştu.

"Kurban seferberliği içerisine girdik"

TDV’nin yarım asra yaklaşan geçmişiyle yurt içinde 81 il ve 922 ilçede, yurt dışında da 149 ülkeye ulaşan bir güce kavuştuğunu dile getiren Başkan Erbaş, kurban bayramının yaklaşması vesilesiyle kurban seferberliği içerisine girdiklerini bildirdi.

Türkiye’nin geçen yıl büyük bir deprem yaşadığını ve deprem bölgesinde yüzlerce konteyner kentin bulunduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “O konteyner kentlerde yaşayan depremzede kardeşlerimize kurban hisselerini ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz, biz vasıtayız.” dedi.

Açılışa, Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş ile Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan da katıldı.

- Hayır Çarşısı

3 gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak hayır çarşısında, kat’ı, ebru, çini, deri, filografi, sepet örgü, dikiş, mefruşat ve takı kurslarında üretilen ürünler yer alıyor. Buradan elde edilecek gelirin tamamı Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen insani yardım, eğitim, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak.

51 bini aşkın TDV Kadın Kolları gönüllüsü iyilik için sanatla buluştu 51 bini aşkın TDV Kadın Kolları gönüllüsü iyilik için sanatla buluştu