Edirne İl Müftülüğünce yurt içi ve yurt dışında yüzme alanında pek çok başarılar elde eden Edirneli Bedensel Engelli Milli Yüzücü Özge Üstün ile anne ve babasını, Yavuz Sultan Selim Camii'nden umreye uğurlandı.

Edirne Milli Sporcu Umreye Uğurlandı 11

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Milli Sporcumuz Özge Üstün ile 3 Aralık Engelliler Günü'nde, Engelli Kadın Koordinatörümüz Fatma Akgün ve TDV Kadın Kollarımızın Hüma Hatun Kız Kuran kursumuzda organize ettiği engelli STK’ları buluşmasında tanıştık. Kendisinin başarılarını dinleyince azmi bizi çok etkiledi. Ancak kızımızın bir azmi daha vardı: Umreye gitmek. Görüşmemiz esnasında bize bu arzusunu iletti. Biz de onu ve ailesini umreye gönderip sevindirmenin yollarını aradık. İşte tam da bu noktada üç tane hocamızın çok büyük bir fedakarlığıyla karşılaştık. Ben bu fedakarlıkların bilinmesini ve örnek olmasını istiyorum. Havsa Kuzucu Köyü Camii İmam-Hatibi Özden Pergel, Süloğlu Merkez Camii İmam-Hatibi Ertan Uçar ve Demirhanlı Köyü Camii İmam-Hatibi Murat Çetin hocalarımız kendi haklarından feragat ederek kızımızı ve annesini umreye göndermek istediklerini bize ilettiler. Bugün hayırseverimizin de desteğiyle onları ailece umreye gönderiyoruz. Bu vesileyle; fedakar hocalarımıza, hayırseverimize, Engelli Koordinatörümüz Fatma Akgün'e, teşekkür ederim. Mutluyuz!" diye konuştu.

Milli yüzücü Özge Üstün'ü uğurlamaya ailesi ve akrabalarının yanı sıra; İl Müftüsü Hasan Başoğlu ve eşi Zehra Başoğlu, ADRB Vaizi Büşra Ülker ile Engelli Koordinatörü Fatma Akgün katıldı.

Ellerine bir gün önce kına yakılan milli yüzücünün kutsal topraklara ulaştığı bildirildi.

Editör: Ömer Ceylan