Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenliyor.

Engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Başkanlığın hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine destek olmak amacıyla düzenlenen yarışmada il birincileri belli oluyor.

tekirdağ-engelli-yarışması-22

Sivas

Sivas İl Müftülüğünce düzenlenen "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı engelli bireyler arası hadis ezberleme yarışmasına katılan görme engelli Rabia Beyza Çiltaş, 40 hadis ezberleyerek il birincisi oldu.

Yarışmacı Rabia Beyza Çiltaş, kura yöntemiyle yürütülen yarışmada ilk çektiği hadisin görme engellilere yönelik bir hadis olması ise komisyon üyelerini duygulandırdı.

Yarışma sonunda İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Beyza Çiltaş ve ailesini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

sivas-engelli-yarışma-11

Tekirdağ

Çorlu Müftülüğünde 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında 12-20 yaş aralığı engelli bireylere yönelik ''Peygamberimiz, İman ve İstikamet'' temalı ödüllü hadis-i şerifi ezberleme yarışması düzenlendi.

sivas-engelli-yarışma-22

Çorlu Müftülüğünde düzenlenen yarışmada; Lefize Yenil birinci, Gül Duman ikinci ve Bayram Özdemir üçüncü oldu.

Dereceye giren yarışmacılara İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır tarafında hediyeleri takdim edildi.

Ayrıca yarışmaya katılanlara Diyanet Dergileri ve kitap hediye edildi.

ığdır-yarışma-11

Iğdır

Iğdır İl Müftülüğünce yapılan yarışmada ise Salih Sisko il birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

niğde-hadis-ezberleme-11

Niğde

Merkez Muhammedül Emin Kur’an Kursu'nda yapılan yarışmada aileleri ve yakınlarıyla birlikte katılan engelli bireyler, 40 hadis-i şerif arasından kura ile belirlenen hadisleri ezbere okumaya çalıştı.

Yarışma sonunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinden Yaşar Koç birinci oldu.

malatya-engelli-22

Malatya

Malatya Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından organize edilen yarışmaya otizm, hafif zihinsel ve görme engelli gruplarından toplam 9 yarışmacı katıldı.

Cebrail Kurel Kur’an Kursunda gerçekleştirilen yarışmaya Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu, Kur’an Kursu Yöneticisi Abdülhamid Han, TOBB Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Feyzullah Acar, yarışmacılar, aileleri ve öğrenciler katıldı.

malatya-engelli-11

Komisyon başkanlığını Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak’ın yaptığı yarışmada Betül Can Ünver birinci oldu.

Yarışma bütün yarışmacılara ve ailelerine hediye takdimi ile son buldu.

tokat-engelli-yarışma-11

Tokat

Tokat İl Müftülüğü organizesinde düzenlenen yarışmaya, il merkezinden 12-20 yaş aralığındaki engelli bireylerden 8 kişi katıldı. 

Yarışmacılar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 40 hadis-i şerifin Türkçe anlamlarını komisyon huzurunda güzel ve etkili bir biçimde ezberden okudu.

Yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Mücahit Erdi birinci, Mustafa Baydur ikinci ve İkbal Demir de üçüncü oldu.

Yarışma sonucunda dereceye girenlere ödülleri, İl Müftü Yardımcısı Ali Tuna, Din Hizmetleri Uzmanı Murat Kaya ve Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Eyyüp Erdoğan’dan oluşan komisyon üyeleri tarafından takdim edildi.

Tokat İl Müftü Yardımcısı Ali Tuna, yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Peygamber Efendimizin sözlerini ezberlemeniz öncelikle sizler ve bizler için çok güzel bir kazanım. Hepiniz yarışmaya katılmakla en büyük ödülü hak ediyorsunuz. Hepiniz bizler için değerlisiniz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan