Aile olma bilincinin artırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla il ve ilçe müftülükleri tarafından “Aile Haftası” etkinlikleri kapsamında konferanslar düzenledi.

En-Güvenilir-Sığınağımız-Aile-konferansları01

İstanbul-Adalar

İstanbul Adalar İlçe Müftülüğü tarafından Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu Konferans Salonu’nda konferans düzenlendi.

Konferansa, Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü Emekli Eğitim Görevlisi İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Adem Özdemir yaptı.

Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel ise, "En Güvenilir Sığınağımız: Aile" konulu konferans verdi.

En-Güvenilir-Sığınağımız-Aile-konferansları02

Aydın

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından "Aile Haftası" etkinlikleri kapsamında depremzede ailelere yönelik söyleşi gerçekleştirildi.

Efeler Güzelhisar Kredi Yurtlar Kurumu’nda misafir edilen depremzede ailelere yönelik "En Güvenli Sığınağımız: Aile" konulu söyleşi düzenlendi.

Programa İl Vaizi Fehim Dağtekin konuşmacı olarak katıldı.

En-Güvenilir-Sığınağımız-Aile-konferansları03

Çanakkale

Çanakkale İl Müftülüğü tarafından Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda "En Güvenilir Sığınağımız: Aile" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan ve Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Lamia Levent Abul konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu açış konuşmasında katılan herkese teşekkür etti.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, İl Müftü yardımcıları, İlçe müftüleri, din görevlileri ve müftülük personeli katıldı.

En-Güvenilir-Sığınağımız-Aile-konferansları04

Ardahan

Ardahan İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi tarafından "Aile Haftası" dolayısıyla konferans gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Ardahan Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftü Vekili Demir,  Toplum itibariyle din konusunda maalesef eksikliklerimiz var. Bu durumu kendi ailemizden başlayarak toplumu güzelleştirip iyiye yöneltecek olan da bizleriz.  Çocuklarımızın eğitimini sağlarken onlara sadece bir hedef gösterip güzel bir üniversite kazanmalısın. İyi bir meslek sahibi olmasın diye yol göstermek geri dönüşü mümkün olmayan hataları ortaya çıkartır. Bu noktada ebeveynleri olarak onları hayata hazırlarken, kişilik ve karakterini, edep ve ahlakını, rabbini ve peygamberini bilen,  toplum ile olan ilişkilerini inşa etmekte bizlerin görevidir. Anne çocuğun iç kalesidir onları girmiş oldukları ortamlardan etkilenmemesi için doğruyu ve yanlışı öğretmek yine ebeveynleri olarak bizlerin görevidir." dedi

Konferansa İl Müftü Yardımcısı Rukiye Gürler Ulutaş, müftülük personeli, din görevlileri ve eşleri katıldı.

En-Güvenilir-Sığınağımız-Aile-konferansları05

Bursa

Bursa İl Müftülüğünce gerçekleştirilen konferansa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, insanın huzurlu ve güvenli aile hayatına olan ihtiyacının, nefes almak, su içmek, beslenmek gibi zaruri gereksinimlerinden olduğunun altını çizdi.

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ise, aile ile devlet kurumunun benzerliğine vurgu yaparak ailenin her üyesinin aile için öneminden söz etti.

Köse, eşler arasındaki ilişkinin merhamete dayalı olduğunu ve bu merhametin rikkat, özür dilemeyi bilme, jest ve mimiklerle ifade edilen kendine özgü davranışlarla beslenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Annenin çocuklarına şefkat aktarımı yaptığını babanın ise güven ve sınırları belirleme konusunda rol model olduğunu ifade eden Köse, "Gençlerin düz aynada göremediklerini büyükler tozlu tuğla üzerinde görürler." dedi.

En-Güvenilir-Sığınağımız-Aile-konferansları06

Çorum

Çorum İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından "Aile Haftası" dolayısıyla "En güvenli Sığınağımız: Aile" konulu panel düzenlendi.

Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü İl Müftülüğü ADRB Koordinatörü Vaiz Esra İşcen yaparken, konuşmacı olarak ADRB Vaizi Gülay Kunduracı, Perihan Ayvalı ve Ayşegül Açık katıldı.

En-Güvenilir-Sığınağımız-Aile-konferansları07

İstanbul-Beylikdüzü

Beylikdüzü İlçe Müftülüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Hz. Ebubekir Camii Konferans Salonu’nda “Aile İçi İletişim” konulu seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan İlçe Müftüsü Kadir Koçak, “Bizler aile kurumunun sağlam temeller üzerine inşa edilmesini her daim dile getiriyoruz. Ancak aile içi iletişiminin zaman zaman bozulduğunu bunun da aile müessesine zarar verdiğini biliyoruz. Bu sebeple böyle seminerlerle ailenin en önemli temel unsuru olan kadınlarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli “Aile İçi İletişim” konulu sunum yaptı.

Editör: Ammar Esenkal