Elmalı İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için ''Hafızlık İcazet Merasimi'' gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Mevdanı’nda düzenlenen programa Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kaymakam Harun Kazez, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Elmalı İlçe Müftü Vekili Abdullah Aydın, Demre İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, Korkuteli İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz, ilçe protokolü, siyasiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, "Kur'an-ı Kerim insanlığa bir öğüt, kalplerdeki manevi hastalıklara bir şifa, inananlara bir rehber ve rahmettir. İşte inananlara rahmet olan, fıtratımıza uygun yaşamayı öğreten, hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i hıfz edip ezberleyen konuşan Kur'an, yürüyen Kur'an, yaşayan Kur'an olma yolunda ömürlerinin baharının her anında, gecenin en koyu karanlığında, sabahın seherinde öğlenin sıcağında her daim Kur'an'la hemhal olup zihinlerine ve gönüllerine Kur'an'ın ayetlerini ilmek ilmek gergef gibi işleyen Kur'an'ın arındırdığı kalplerinin nuru yüzlerine vurduğu Meryem yüzlü hafızlarımızın bu icazet programlarında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi, taçları takıldı.

İl Müftülüğü Musiki Korosu'nun da sahne aldığı program yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan