Diyanet işleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Kocaeli İzmit Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, ortaöğretim kurumlarında değerler eğitimi çalışmalarına katılacak personele yönelik eğitim semineri düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kartepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen eğitim semineri, İzmit Müftüsü Süleyman Küçük ve İzmit Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in katıldığı açılış programı ile başladı.

İki gün boyunca devam eden seminerde, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden akademisyenler ve alanında uzman farklı dallardan öğretmenler bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular.

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ekşi “Öğretim Yöntem ve Teknikleri”, Yrd. Doç. Dr. Kadir Gömbeyaz “Gençleri Etkileyen Dini Felsefi Akımlar”, Yrd. Doç. Dr. Ali Cançelik “Örnek Şahsiyetler”, Yrd. Doç Dr. Abdülkadir Macit “Hz. Peygamber'in Öğretim Metotları ve Gençlerle İletişimi”, PDR Öğretmeni Yahya Furkan Konyalı “Ergenlerle İletişim” konularında sunumlar yaptılar.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Neslihan Gülçebi ise lise öğrencilerinin din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde yönelttikleri sorular ve düzenlemiş olduğu gençlik sempozyumu sonuçlarıyla ilgili tecrübe paylaşımında bulundu.

İzmit Müftülüğü Gençlik Merkezi Kuran Kursu Öğreticisi ve Drama Eğitmeni Ayşegül Dilemre; “Değerler Eğitiminde Drama ve Oyunun Önemi” konulu atölye çalışması yaptı.

Seminerin sonunda katılımcılar memnuniyetlerini dile getirerek personele yönelik bu tür eğitimlerin, bilgi ve tecrübe paylaşımıyla birlikte personel arasında yakınlık ve kaynaşmaya vesile olduğunu, belli aralıklarla tekrarlanması gerektiğini dile getirdiler.

Editör: Mehmet Çalışkan