Edirne İl Müftülüğü tarafından "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında gençlere yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Fatih Kutlutaş Camii ve Lalaşahinpaşa Camii Yaz Kur'an Kursu öğrencileri düzenlenen programda bir arya geldi.

Etkinlikte gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Edirne'de de yaz Kur'an kurslarına karşı büyük ilgi var. Çocuklarımızın mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerimi, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sas) ve yüce dinimiz İslam’ı tanıyacakları yaz Kur’an kurslarımız aynı zamanda ibadet alışkanlığı kazanmalarını sağlamak amacıyla camilerle tanışmaları adına önemli bir fırsattır." dedi.

Edirne’de-öğrenciler-“Yazımda-Kardeşlik-Var”-programında-bir-araya-geldi02

Müftü Başoğlu, "Burada hem manevi eğitimlerini alıyorlar hem de arkadaşlarıyla tanışarak sosyal bir ortamda bulunmuş oluyorlar. Öğrencilerimiz birbirleriyle tanışma fırsatı buldular. Bu tabloyu görmek bizleri son derece memnun etti. Çocuklarımızın camilerimizin bahçesinde böyle güzel ortamlarda bir araya gelmesinde ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde gayret sarf eden kıymetli cami görevlilerimize, kadın kolları komisyonumuza ve destekleriyle bizlere katkı sağlayan kıymetli hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Ammar Esenkal