Edirne İl Müftülüğü tarafından, projesi hazırlanmış ve ruhsat aşamasına gelinmiş olan Edirne’nin en büyük mahallesi 50 bin nufüsa sahip Şükrüpaşa Mahallesi Edirne Merkez 1. Murat Devlet Hastanesi karşısında, 2964 ada 1 parselde 5.330 m2 arsa üzerine 1000 kişi kapasiteli Ahmet- Şefiye Ekmen adında cami ve 100 kişi kapasiteli Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu için "Protokol İmza Töreni" düzenlendi.

Edirne Valiliğindeki törene Vali Vekili Sıdkı Zehin, Vali yardımcıları Zafer Karamehmetoğlu ve  Batuhan Ciğerci, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, hayırsever Emine Türkyılmaz ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak katıldı.

Burada konuşan Vali Vekili Zehin, "Cami devlet hastanemizin tam karşısında yapılmak üzere projelendirildi ve söz konusu protokol imza altına alındı. Uzun zamandır bölgede böyle bir camiye ihtiyaç duyulmaktaydı. İnşallah çalışmaların kazasız belasız tamamlanmasını umuyorum." dedi.

edirne-cami-protokolü-33

İl Müftüsü Başoğlu da "Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." Ayet-i Kerimesini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Biz biliyoruz ki bazı hayırlar yalnızca maddiyat meselesi değildir. Hayır yapmak aynı zamanda nasip işidir. Mescid yapmak özelinde ise Allah, mescitleri ancak iman sahibi, ibadetlerinde devamlı olan ve Allah'tan korkan kimselerin inşa edebileceğini vurguluyor. Öte yandan Efendimiz de (sas) 'Kim, Allah rızası için bir mescit yaparsa, Allah da ona cennette onun benzerini onun gibi bir köşk yapar.' buyurmuşlardır. Ben yapılacak caminin Türkyılmaz ailesine bir cennet vesilesi olmasını diliyor, çalışmaların hızla ve kolaylıkla başlamasını, camimizin bir an evvel açılabilmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Ayrıca bu projemizde 100 Yataklı  Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu bulunmaktadır. Gece gündüz Kur’an-ı Kerim’in okunacağı, Kur'an hafız ve bülbüllerinin yetişeceği bu güzide eserin yapımını, caminin  yapımını üstlenen Şefiye Ekmen annemiz gibi üstlenecek hayırsahibi yada sahiplerine ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum. Şimdiden Rabbim onlardan da razı olsun."

edirne-cami-protokolü-22

Dernek Başkanı Emine Türkyılmaz ise "Annem ve babam için onların emanetleri olarak bir cami yaptırmak annemin en büyük hayali idi. Bu hayalin gerçekleşmesinin ilk adımı olarak yapılan bu protokolden ötürü çok mutluyum. Aynı zamanda caminin devlet hastanesinin karşısında yapılacak olması bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Kardeşim Süleyman Ekmen 12 yıl kadar süren kötü bir hastalıktan sonra vefat etti. Ardından 7-8 ay sonra babam Ahmet Ekmen vefat etti. Daha sonra annem Şefiye Ekmen, üzerindeki mal varlığı ile babam ve kendi adına bir cami yaptırmak istedi. Biz de kızları olarak buna destek olduk. Onunla ilgili de bir dernek kurduk. Annemin tasarrufu olan parayı derneğin hesabına aktardık. Böyle bir niyete girdik. İnşaatın bir an önce bitirilip, yaşlı anacığımın namaz kılmasını umuyorum,  Allah cemaatini bol eylesin." dedi.

Konuşmaların ardından Ahmet-Şefiye Ekmen Camii olarak isimlendirilecek olan camii için Türkiye Diyanet Vakfı ile Ahmet Şefiye Ekmen Camii Derneği arsasında protokol imzalandı.

Editör: Ömer Ceylan