Cezaevi Vaizi Selami Soylu’nun koordinesinde gerçekleştirilen program İstiklal Marşı ve Cezaevi Manevi Danışmanı ve Selimiye Camiii Müezzin Kayyımı Fatih Bülbül'ün Kur'an Kerim tilaveti ile başladı.

Açılışta konuşan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Diyanet İşleri Başkanlığının cezaevlerinde manevi rehber görevlendirerek hükümlü ve tutukların topluma yeniden kazandırılmalarındaki önemine vurgu yaptı.

Sonrasında katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konuşmasında emin ve güvenilir olmanın Peygamberimizin sıfatlarından olduğunu, güvenli ve huzurlu bir toplumun oluşmasında imanın, imanda da istikamet üzere olmanın önemini Peygamberimizin hayatından örneklerle anlattı.

edirne-zecaevi-program-22

Başoğlu, "Başkanlığımızın Taşra teşkilatı olarak Müftülüğümüz, gördüğünüz gibi cezaevlerinden hastanelere, sevgi evlerinden yurtlara insanımızın olduğu her yerde cami içi ve dışında misyonu gereği dokunmaya devam ediyor. İşte bu hizmetlerin bir meyvesi de bugün Allah'ın kelamını okumayı öğrenen kardeşlerimizdir. Ben onlara bundan sonraki hayatlarının Kur'an dolu olması temennisinde bulunuyorum. Zira kim ki Kur'an ile yaşar Kur'an onun dünya ve ahirette yoldaşı olur. Bunu unutmamalarını kendilerinden istirham ediyorum." dedi.

Programda Eski Camii Müezzin-Kayyımı ve Cezaevi Manevi Rehberi Hasan Cerrah’ın hükümlü ve tutuklulardan oluşturduğu dini musiki korosunca dini musiki dinletisi icra edildi.

Programın sonunda, Başsavcı  Mustafa Çakmak, İl Müftüsü Başoğlu ve Cezaevi müdürlerince Kur'an eğitimi alarak başarılı olan hükümlü ve tutuklulara "Başarı Belgeleri" ile Siyeri Nebi yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri verildi.

Editör: Ömer Ceylan