Düziçi İlçe Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri  kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve irşat" temalı program düzenledi.

Kapalı Spor Salonu'nda yapılan programa Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, ilçe müftüleri, daire amirleri, din görevlileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim Okuma Türkiye Birincisi Hatay Nakıp Camii İmam Hatibi Musa Esatoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mehmet Güneş yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminden sonra İl Müftüsü Ali Çakmak tarafından "Peygamberimiz,Cami ve İrşad" konulu sunum gerçekleştirildi.

Asr-ı saadetten günümüze kadar camilerin öneminden bahseden Müftü Çakmak, Kur'an'dan ve Peygamberimizden örnekler sunarak irşad faaliyetlerinin nasıl daha verimli olabileceğini açıkladı.

Müftü Çakmak, cami merkezli hayat için din görevlilerine büyük sorumluluk düştüğünü belirterek bu sorumluluğu yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan