Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde 2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları kapsamında Ataşehir Mimar Sinan Camii Konferans Salonunda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Ataşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Ataşehir Zekat Toplantısı 11

Ardından Ataşehir İlçe Müftülüğü personeline hitap eden Genel Müdür Dr. Kondi, "Zekat ve İnfak" konulu sunumunda "Zekat; zengin ve fakir sınıflar arasındaki yardımlaşmanın ibadet halini almış şeklidir. İyiliğe erişmenin en önemli şartlarından birisi; zekattır. Zekat; insandaki hırs ve cimrilik gibi kötü huyları gidererek, yerine cömertlik, iyilik, merhamet ve hayırseverlik gibi güzel huyları yerleştiren bir ibadettir. Zekat en çok istismar edilen bir konudur, bunun önlenmesi için de el birliği ile çalışmalıyız. Bizler din görevlileri olarak toplumu diğer konularda olduğu gibi zekat ibadeti ve önemi hakkında da bilgilendirmek, insanlara zekatlarını nasıl ve nerelere vermeleri gerektiğini doğru anlatmakla sorumluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Genel Müdür Dr. Kondi programın ardından Ataşehir İlçe Müftülüğü koordinatörleri tarafından yürütülen hizmetleri dinledi.

Ataşehir Zekat Toplantısı 33

Program sonrası İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy emekliye ayrılan Libadiye Camii İmam-Hatibi Kadir Uslu, Kayışdağı Fatih Camii İmam-Hatibi Muttalip Özgür ve Yeni Çamlıca Merkez Camii İmam-Hatibi Mehmet Yılmaz’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Editör: Ömer Ceylan