Bayburt İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü tarafından "Cami-Genç Buluşması" düzenlendi.

Merkez Bağlarbaşı Camii ve Müştemilatında düzenlenen programa Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Resul Ertuğrul konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında asr-ı saadetten ve peygamberler tarihinden çarpıcı örneklere yer veren Dr. Ertuğrul, şöyle konuştu:

"Allah peygamberleri gençlerden seçmiş, peygamberlerin davasına sahip çıkanlar da gençler olmuştur. İman ve istikamet konusunda gençlik için en büyük örnek Peygamber Efendimizdir. Efendimiz, cahiliye devrinin karanlık dünyasını Kur’an nuruyla aydınlatmış, insanlığı zulüm karanlığından, küfür ve günah bataklığından kurtararak selamete çıkarmıştır. Kendisi Kur’an ahlakıyla iman ve istikamet üzere yaşadığı için çevresindekilere de mükemmel bir örnek olmuştur. Kur’an nurdur, peygamber efendimiz de Kur’an nurunu insanlığa yansıtan ışık saçan bir kandildir. Allah, Hz. Peygamberi ilk önce sıkıntılarla sonra vahiy ile eğitmiştir. 'Emrolunduğu gibi dosdoğru ol' ayeti Allah resulünün saçlarını ağartmıştır. Ümmeti de Kur’an nuruyla aydınlanıp ahlak, güvenilirlik ve istikamet noktasında Hz. peygamberi örnek alıp insanlığa örnek olurlarsa İslam yeniden dünyaya hızla yayılacaktır."

- "Süfli arzu ve isteklerin esiri olmak insanı iffet, haya ve istikametten uzaklaştırır"

“Süfli arzu ve isteklerin; şehvet ve şöhretin esiri olmak, insanı iffet, haya ve istikametten uzaklaştırır. Haramın ve gayrimeşru hayatın özendirildiği günümüzde Hz. Yusuf gençler için güzel bir örnektir. Bir kişi ne yapabilir ki diye düşünmeyelim. Hz. Yusuf tek başına ahlak ve erdemiyle Mısır’da bir devrim yapmıştır. İffet gömleğini giyen Hz. Yusuf’un gömleği arkadan yırtıldığı için iktidar gömleği babası Hz. Yakub’un gözlerine şifa olmuştur."

Dr. Ertuğrul, "Kur’an-ı Kerim Hz. İbrahim’i tek başına bir ümmet yani bir ümmetin tüm güzelliklerini kendinde toplamış başlı başına örnek bir önder olarak ve Allah’ın Halili (dostu) diye tanıtır. Hz. İbrahim’in halil olması Allah’ın sevgisini enerjiye dönüştürüp tüm Ortadoğu’yu dolaşması, gittiği her yerde gerçek dostunu (Allah’ı) anlatmasıdır. Hz. İbrahim’deki bu duyarlılığa sahip olan, onun gibi inançlı, kararlı olan ve aklını iyi kullanabilen bir gençlik yeni bir dinamizmle dünyayı değiştirebilir." ifadelerini kaydetti.

Programa Müftülük Şube Müdürü Kemal Çelebi, İl vaizleri Halil İbrahim Yıldız, Saliha Yaşaroğlu ve Hacer Dursun, Din Hizmetleri Uzmanı Muzaffer Aygün, gençlik koordinatörleri Muhammed İnci, Turan Erdoğan, İhsan Çelik, Müşerref Kırmızıoğlu, Nurten Balcı, Münevver Kılıçaslan ve Hanife Durak ile çok sayıda genç katıldı.

Program, Cami İmam Hatibi Hacı Şaban Aygünoğlu’nun ikramı ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan