Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi iş birliğinde hasbihal ve iftar programı düzenlendi.

Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Hisarcık Erkek Yatılı Kur'an Kursu’nda düzenlenen iftar programında hayırsever iş insanları, din görevlileri, hafızlık öğrencileri ve depremzede vatandaşlar bir araya geldi.

kayseri-iftar-11

- Kayseri'den 100 milyon TL civarında ayni ve nakdi yardım

Programda selamlama konuşması yapan Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız depremin olduğu ilk günden bu zamana kadar 81 il teşkilatı ile sahada idi ve tüm imkanları seferber ederek çalışmaya devam ediyor. Sadece TDV Kayseri il ve ilçe şubeleri olarak deprem bölgelerine 100 milyon TL civarında ayni ve nakdi yardım yolladık. Onun dışında Kayseri’de belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olmak üzere herkes işin bir ucundan tuttu. Allah razı olsun. Oradaki insanlar için büyük bir yardımlaşma örneği sergilediler. Dolayısıyla ben Kayseri halkına şükranlarımı sunuyorum. Düzenlenmiş olduğumuz bu iftar programına da katılımızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

kayseri-iftar-33

Ardından kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Fatih Mehmet Aydın, "Ülke olarak çok büyük bir imtihandan geçtik. Allah’a çok şükür ki bu deprem imtihanından başarılıyla çıktık. Tüm gücümüzle çıkmaya da devam edeceğiz. Şu an aramızda depremzede ailelerimiz var. Rabbim onlara sabırlar nasip eylesin. Bize de onlara daima kol kanat germeyi, dayanışmayı ve onlarla birlikte olmayı nasip eylesin. Ramazan demek zaten dayanışma demektir. Deprem bölgesine yardıma giden vatandaşlarımız dayanışmanın ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdiler. Kızı kurtulsun diye kolunu veren babalar gördük. Biz yüce bir milletiz. Rabbimize hamdolsun. Evleri yıkılan insanlarımızın evlerini yapmak boynumuzun borcudur. Din işleri Yüksek Kurulu zekâtınızı depremzedelere verebilirsiniz diye fetva çıkardı. Allah’ın izni ile hep birlikte bu zor günleri de atlatacağız." diye konuştu.

İftar yemeği sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Tandoğan Topçu tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan