Muğla İl Müftülüğü ve Menteşe İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısı ile "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu program düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programa Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, ilçe müftüleri, kurum müdürleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

muğla-mevlidi-nebi-22

İstiklal Marşı ile başlayan program, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastane Mescidi İmam Hatibi Hafız Burak Şekercioğlu’nun Kur'an tilaveti ile devam etti.

muğla-mevlidi-nebi-33

Programın açılışında konuşan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Mevlid-i Nebi Haftası'nın "Peygamberimiz İman ve İstikamet" konusuyla icra edildiğini söyledi.

Sonrasında kürsüye gelen Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konuşmasında Hz. Peygamber ve sahabe hayatından örnekler sundu.

muğla-mevlidi-nebi-11

Genel Müdür Doymaz, iman etmenin istikamet üzere olmak olduğunu ve Müminin Kur'an ve Sünnet ekseninde hayatını yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

Hz. Peygamber'in örnekliğine vurgu yapan Doymaz, "Dini yayınlar Genel Müdürlüğü olarak Hz. Peygamberin hayatını yayın kuruluşlarıyla tüm vatandaşlara aktarıyoruz." dedi.

muğla-mevlidi-nebi-44

Program, sinevizyon gösterimi, 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinin mehteran gösterisi, hafızlık öğrencilerin okuduğu Hadis-i Şerifler ve Naat-ı Şerifler ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan