Diyanet TV'nin en çok izlenen programlarından "Diyanet'e Soralım" 2000’inci bölümüyle ekranlara geldi.

Vatandaştan gelen dini sorulara cevap verilen ve Diyanet TV'nin en çok izlenen programlarından "Diyanet'e Soralım"da hac, oruç, namaz ibadetlerine yönelik pek çok konuya değinilirken iman inanç esaslarına hadis ve Kur'an ışığında yer veriliyor.

2000’inci bölümüyle ekranlara gelen programda, işitme engelliler için işaret dili tercümesiyle de yayınlanıyor.

"Diyanet’e Soralım" programında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar ve Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Sabri Akpolat tarafından "Vesveseden kurtulmak için neler yapılabilir?" "Seferiliğin hükümleri nelerdir?" "İşrak ve Duha namazı arasındaki fark nedir?" "Seferi kimse, namazlarını cem edebilir mi?" "Tövbe adabı nasıl olmalı?" gibi dini sorular cevap buluyor.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt 2000’inci bölüme özel konuştu, Kurt "Diyanet'e Soralım" ekibini tebrik ederken şu ifadelere yer verdi:

"Televizyonumuz farklı yayınlarıyla artık ülkemizde kökleşen sabitleşen bir kanal haline geliyor. Diyanet ekranlarının vazgeçilmez programlarından biri şüphesiz ki ‘Diyanet'e Soralım’ programı. Vatandaşlarımızın zihninden geçen hayatın içerisinde karşılaşmış oldukları inanca, ibadete, sosyal hayata dair sorularına canlı olarak yönelttikleri mesaj yoluyla ilettikleri ve direkt olarak uzmanlarından cevap aldıkları aktüel canlı bir program. Programın bugüne kadar gelmesinde emeği olan konuk hocamız olarak katılan bütün hocalarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. Yapımda emeği olan katkısı olan teknik ekip olarak görev yapan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi bu vesileyle iletiyorum. Sahih dini bilginin vatandaşlarımıza ulaştırılmasında, doğru dini bilgiyle insanımızı buluşturmada hizmet etmeye bir seferberlik halinde sahih dini bilgiyle buluşturmaya devam edeceğiz. Diyanet TV, bütün programları ile olduğu gibi bu programı ile de bir mektep vazifesi görmeye bu anlamda devam edecek. Hem bu programımız için nice bölümlere diyorum hem de yayına devam eden tüm programlarımıza aynı sayılara aynı başarılara erişmelerini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Lokman Arslan da "Diyanet'e Soralım" ekibini tebrik etti. Arslan, şöyle konuştu:

"Halkımızı sahih dini bilgiyle buluşturmak için elimizden gelen gayretleri esirgemeyecek daha fazla gayret edeceğiz. Rabbim sayımızı meşrur eylesin. Samimiyetle dostça, kardeşçe daha nice programlar yapmaya hepimizin nasip ve müesser eylesin. Takipçisi, izleyicisi ve feyzi bereketli olan nice 2000 bölümlere erişmek dua ve dilek umuduyla hepinize şükranlarımı arz ederim."

Programın sunucusu Furkan Aktepe de 2000’inci bölüme özel şunları söyledi:

"Bu kurumun çatısı altında olmak ziyadesiyle mutlu ediyor. 2000 bölümdür bizi izleyen izleyicilerimize bu programı bir televizyon klasiği haline getirdi. İnşallah daha nice uzun yıllar bir ve beraber olma fırsatını yakalarız."

Programın 2000’inci bölüme ulaşmasından dolayı pasta kesildi.

"Diyanet’e Soralım" hafta içi her gün saat 20.00'de Diyanet TV'de.

Editör: Ömer Ceylan