Büyük Sinema Kültür ve Sanat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, din görevlilerin gayretleri ile 2023 yılında da vekaletle kurban kesim organizasyonunda kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusu içerisinde çıtayı bir üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti.

Doç.-Dr.-İşliyen-Kurban-İslam’ın-şiarıdır02

Kurban’ın Allah’a yakın olmaya O’nun sevgisini ve rızasını kazanmaya vesile bir ibadet olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı İşliyen, "Kurban, İslam’ın şiarı, Allah yolunda her türlü fedakarlığın ve bağlılığın sembolüdür. Kurban, samimiyet, teslimiyet, imtihan ve fedakarlıktan geçen bir yoldur." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğüne dikkati çeken İşliyen, "Kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde ehliyetli kişiler eliyle yapılmaktadır." diye konuştu.

Kurban etlerinin dağıtımı ile ilgili bilgi aktaran İşliyen, "Milletimizin emaneti kurban vekaletleri, saha uzmanlarımız ve görevlilerimiz nezaretinde seçilir, kurbanlıkların dini esaslara uygunluğu bayramdan önce kontrol edilir ve bayram günlerinde de usulüne uygun kesilir. Kurban etlerinin dağıtımı, ülkemizde şubelerimiz tarafından yurt dışında ise paydaşlarımız tarafından belirlenerek depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi aileler, muhtaç sığınmacılar ve yetim ailelerine yapılır." bilgilendirmesinde bulundu.

Editör: Ammar Esenkal