Ankara Yenimahalle İlçe Müftülüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde Mevlana Diyanet Gençlik Merkezi'nde açılan kursları başarıyla tamamlayan öğrenciler için "Mezunlar Günü" programı düzenlendi.

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (3)

Programda gençlerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, gençlerin sanatla buluşmasının öneminden bahsederek emeği geçenlere teşekkür etti.

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (1)

"Gençler, sanata ilgisiz değil"

Başkan Yardımcısı Argun, bir müzik enstrümanını bir başkasına öğretecek kadar çalabilmek için 5 bin saat, yine bir kursta ihtisas sahibi olmak için de 10 bin saat kaliteli vakit geçirilmesi gerektiğini belirterek gençlerin bir yıl boyunca azim ve gayretle bu kurslara katılım sağlamasının onlara yöneltilen odak ve sanata ilgisizlik iddialarını çürüttüğünü söyledi.

"Sanatın dili evrenseldir"

Sanat dilinin evrensel olduğunu ve sınır tanımadığını vurgulayan Doç. Dr. Argun, birçok insanın sanata heves ettiğini ancak başaranların sadece azimle, sabırla ve sebat ederek çalışanlar olduğunu belirterek "Nereye giderseniz gidin bir sanat dalında bir ehliyetiniz, bir kabiliyetiniz varsa dini, dili, ırkı, coğrafyası ne olursa olsun kapılar size açılacaktır. Öğrenmiş olduğunuz sanatsal kabiliyeti kaybetmezseniz yurt içi ve yurt dışında sizin için yeni ufuklar açacak, yeni imkanlar ortaya koyacaktır." dedi.

"Sanatınızı dünyaya tanıtabilmelisiniz"

Sanat ve kültürün milletleri birbirine yakınlaştırma gibi işlevinin de olduğunu vurgulayan Argun, "Öyle ise sanatı öğrenmek yetmez bununla birlikte arkasındaki felsefeyi de iyi bilmeli ve bu sanatı dünyaya anlatabilmek içinde mutlaka bir yabancı dil öğrenmelisiniz." diyerek gençlere tavsiyede bulundu.

"Dünya bizden Anadolu’nun İslam yorumunu bekliyor"

Ney ve ebru metaforu ile sanatın insanlardaki etkisine dair dünyadan örnekler sunan Doç. Dr. Argun, "Biz Anadolu’nun bütün seslerini, renklerini, fonlarını dünyaya anlatmakla mükellefiz. Dünya bizden Anadolu’nun İslam yorumunu bekliyor. Bütün dünya Anadolu’nun İslam yorumunu merak ediyor. İşte sanatta bunun en iyi yollarından biridir." dedi.

"Dünyadaki en etkin tebliğ ve irşat metodu sanattır"

Başkan Yardımcısı Argun, "Onlarla, en güzel şekilde mücadele et" ayet-i kerimesine işaret ederek şöyle konuştu:

"Dünyadaki en etkin, en güzel tebliğ, davet ve irşat metotların başında sanat gelir. Demek ki bizim Türkiye’deki Anadolu’daki bu irfanı ve İslami yorumu sanatla birlikte tüm dünyaya anlatmamız lazım.

"Kur’an ahlakıyla bezenmiş ilim ve sanat insanlarına ihtiyacımız var"

Bizim ilmiyle, marifetiyle, hilmiyle adeta Kur’an ahlakıyla bezenmiş ilim ve sanat insanlarına ihtiyacımız var. Aklı selim, kalbi selim ve zevki selim insanları arıyoruz. Öyle ki bizim dünya görüşümüzü, medeniyet ufkumuzu, tasavvurumuzu sanat yoluyla dünyaya aktarmamız gerekiyor. Bu iş sebat işi, azmedeceğiz, sabredeceğiz ve başladığımız işi bitireceğiz. Bir insanın bir işi başlayıp bitirmesi onu başka bir işte muvaffak kılar. Allah sizleri bu hizmetinizde daim kılsın.

"İslam sanatlarının en güzel icra edildiği ülkelerden biri Türkiye’dir"

İslam sanatlarının en güzel icra edildiği ülkelerden biri Türkiye’dir. Başkanlığımızın da bu konudaki çalışmaları desteği takdire şayandır. Bu noktada hizmetlerin daimini diliyor, emek veren, gayret eden, gençlik için gece gündüz demeden çalışan hocalarımıza teşekkür ediyorum."

Programda Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ve Yenimahalle İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan da birer konuşma yaparak gençleri ve ailelerini tebrik etti.

Türk İslam Sanatları Sergisi

Dr. Ali Osman Alaca şefliğinde Mevla Gençlik Korosu’nun sahne aldığı programda kursiyerler tarafından hazırlanan Türk İslam Sanatları Sergisi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Kursiyerlere belge takdimi ve yapılan ikramların ardından program sergi açılışıyla sona erdi.

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (4)

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (6)

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (7)

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (9)

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (10)

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (12)

2023.06.13Doç.Dr.SelimArgunYenimahalleMüftülüğüMezunlarGünü (8)

Editör: Ömer Ceylan