Kur'an'dan siyere yarışma programlarından radyo tiyatrolarına kadar pek çok programı dinleyiciyle buluşturan Diyanet radyoları, 10. yılında hazırladığı radyo tiyatrolarını dinleyiciyle buluşturuyor.

"Karanlıktan Aydınlığa Asr-ı Saadet" ve "Bizim Aile" radyo tiyatrolarını radyoya taşıyan Diyanet radyoları Hz. Peygamber'in hayatını ve "Bizim Aile"nin yaşadıklarını dinleyiciyle buluşturuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Hz. Muhammed'in ve ashabının anlatılması amacıyla 160 bölüm halinde hazırlanan "Karanlıktan Aydınlığa Asr-ı Saadet" isimli radyo tiyatrosunda Hz. Peygamber'in hayatı anlatılıyor.

890 karakterin yer aldığı, 100 profesyonel seslendirme sanatçısının görev yaptığı, 120 kişilik bir ekiple hayata geçirilen radyo tiyatrosunda Asr-ı Saadet dönemi dinleyiciyle buluşuyor.

Yaşar Koca'nın yazıp Nisan Kumru'nun yönettiği "Bizim Aile" radyo tiyatrosunda aile içi iletişim ele alınıyor. Arkası yarın formatında ilerleyen radyo tiyarosunda "Bizim Aile"nin yaşadıkları dinleyiciye aktarılırken ahiret hayatı, anne babaya karşı sorumluluklar, iman ve itikat, şükür, güzel ahlak gibi konular işleniyor.

Editör: Ömer Ceylan