Koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, Diyanet'in özellikle yaz Kur'an kursu döneminde çocuklara yönelik hazırladığı uzaktan eğitim programları meyvelerini vermeye devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan uzaktan eğitim programlarının uygulandığı Bayburt’ta, 10 yaşındaki Zeren Öztürk,  Gençosman 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticisi Gülsüm Özkan’ın çevrimiçi derslerine katılarak Kur’an-ı Kerim öğrendi. 

Öğrencileri ile hiç yüz yüze görüşemediklerini dile getiren Kur’an Kursu Öğreticisi Gülsüm Özkan, “Öğrencim Zeren Öztürk ile yüz yüze hiç görüşemedik. Annesinin talebi üzerine internet üzerinden ders vermeye başladım. Çok şükür Kur’an-ı Kerim-i öğrendi.” dedi.

Bayburt İl Müftülüğünün eğitim ve öğretim faaliyetlerini Diyanet Habere değerlendiren İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise şunları kaydetti: 

“Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kur’an kurslarımızda yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından ivedilikle uzaktan eğitim-öğretim metoduyla eğitim vermeye başladık. Başkanlığımızın hazırladığı etkili programlar çerçevesinde eğitim-öğretim faaliyetlerimizi sürdürdük. Çok şükür bu süreçte 102 öğrencimiz hafızlığını ikmal etti. 48 öğrencimiz de hafızlık belgelerini alarak mezun oldu. Zeren kızımız gibi birçok evladımız Kur’an öğrendi. Hali hazırda ikisi kız dördü erkek olmak üzere altı yatılı Kur’an kursumuzda yüz yüze eğitime devam ediyoruz.”

Editör: Mehmet Çalışkan