Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde "Diyanet İzcilik Kayseri 2. Bölge Kampı" Kayseri'de gerçekleştirildi.

Gençlik çalışmalarıyla milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına ve milletine karşı vazifelerini yerine getirmek için gayret sarfeden, geleceğin teminatı gençlerin bedence sağlam ve ahlakça dürüst bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen kampta öğrenciler, temel izcilik, okçuluk, yüzme, dağcılık, oryantirik, ve yangın eğitimi aldı.

kayseri-kamp-11

Sarımsaklı Baraj Gölü mevkiinde 600 izcinin katıldığı kampın ilk gününde Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit ve İl Müftü Vekili Yaşar Bolat gençlerle bir araya geldi.

Daire Başkanı Yavuzyiğit, "Böylesi güzel bir organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen başta Kayseri İl Müftülüğü olmak üzere emeği ve katkısı olan herkese teşekkkür ediyorum." dedi.

kayseri-kamp-33

Öte yandan 7 gün sürecek olan kamp programı kapsamında Kayseri'nin tarihi ve kültürel mirası da rehberler eşliğinde gençlere tanıtılıyor.

Editör: Ömer Ceylan