Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan gerçekten uzak, iyi niyet taşımayan maksatlı haber hakkında hukuki girişimlerin başlatılacağını duyurdu.

Başkanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün, Cumhuriyet Gazetesi’nde, Diyanet İşleri Başkanlığımızca 30 Ocak - 2 Şubat tarihlerinde düzenlenen 42. İl Müftüleri İstişare Toplantısı ile ilgili olarak, "Diyanet'ten seçim uyarısı: İktidara destek verin" başlığıyla yayınlanan haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

İl Müftüleri İstişare Toplantısı, din hizmetlerinin topluma daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması amacıyla belirli periyotlarla düzenlenmektedir.

Toplantıda, seçim uyarısı yapılarak, ‘İktidara destek verin’ şeklinde mesaj verildiği iddiası, tamamen gerçek dışıdır. Toplantının hiç bir bölümünde böyle bir ifade yer almadığı gibi toplantıda siyasi içerikli bir konuşma yapılması da söz konusu değildir.

İsmi geçen gazete, daha önce de il müftüleriyle düzenlenen istişare toplantısı ile ilgili olarak benzer yanıltıcı ve iyi niyet taşımayan, maksatlı bir habere imza atmış, Başkanlığımızca hukuki girişimler başlatılmıştı. Gazetenin masabaşında hazırlandığı açık olan bu haberiyle ilgili olarak da hukuki girişimler başlatılacaktır."

Editör: Ömer Ceylan