Diyanet TV’de 25 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni sezonda, Hz. Peygamber’in hayatından hadis programlarına Kur’an tefsirinden dini sohbet programlarına kadar birçok program ekranlara geliyor.

Yeni sezonda çocuklara özel sürpriz programlar da yer alıyor. Birbirinden güzel masallar, çizgi filmler yeni sezonda Diyanet TV’de çocuklarla olacak. Çocuklar, Hz. Peygamber’in hayatını, Kur’an’ı ve hadisleri çizgi filmlerle, çocuk tiyatrosuyla ve hikayelerle öğrenecek.

Güncele ilişkin tartışma programlarıyla gündeme ilişkin konular alanında uzman konuklarla ekrana gelecek. Teknolojiden yapay zekaya eğitimden aileye pek çok konu konuşulacak.

Kültür-sanat programlarına ekranında yer veren Diyanet TV’nin seyahat programlarıyla yeni yerler keşfedilecek, mesleklerin incelikleri anlatılacak ve Anadolu’nun kültürü izleyiciye aktarılacak.

Sağlıktan psikolojiye kadar pek çok yeni programın da olduğu Diyanet TV’de sağlık sorunları ile ilgili çözümler alanında uzman doktorlar tarafından ele alınacak. Psikoloji programlarında ise insana dair her şey konuşulacak.

Yeni Yayın Döneminde Diyanet TV’den öne çıkan bir program: "Ülkem İçin Ben de Varım"

Diyanet TV’nin yeni programı "Ülkem İçin Ben de Varım"da İmam Hatip Liselerinden çıkan genç mucitlerin başarıları anlatılacak. Gençlerin, ülke ekonomisine ve sanayi endüstrisine katkılarının ne boyutta olabileceğine dikkat çekilecek. Bu programda İmam Hatip Liselerinde okuyan gençlerin robot teknolojilerinden yapay zekaya insansız hava araçlarından model uçak yapımına tarım teknolojisinden sağlık teknolojisine yeniliklerle ürettikleri ve ödül alan projelerin başarı hikayeleri öne çıkacak.

İmam Hatip Liselerindeki başarıların öne çıktığı programda, model uçaklar, MR görüntüleme cihazları, yeni yazılımlar ve birçok icat ile gençler "Ülkem İçin Ben de Varım!!!" diyecek.

- "Değer ve İnsan"

Gençlere yönelik programlarıyla farkındalık oluşturan Diyanet TV, "Gencim Farkındayım" ile aile değerlerinin önemi, yeni medya okuryazarlığı gibi konular gençlerle konuşulacak. Gençlerin sorularına alanında uzman konukların cevap verdiği programda; ibadet, itikat ve güzel ahlakın önemi ele alınacak.

İnsanlığa ve temel erdemlere yönelik programlarla öne çıkan Diyanet TV, "Değer ve İnsan" programıyla insanlığın temel ahlaki değerlerini bir arada anlatacak. Her hafta farklı bir değeri ele alarak, değerlerimizin gücünü ve önemini izleyicilere aktarılacak.  Alanında uzman akademisyenler ve konuklarla yapılan röportajlarda; merhamet, samimiyet, dürüstlük, adalet gibi temel değerleri ele alacak.

- Kültür – Sanat programları

Temel erdemleri esas alan Diyanet TV, kültür-sanat programlarında da güzel ahlaka ilişkin değerleri öne çıkarmaya devam edecek. Şiir programlarından tarihe Anadolu kültüründen seyahat programlarına pek çok programı ve belgeseli yeni yayın döneminde de bu temel değerlerle ekranlara taşıyacak.

"Rüveyda" "Yıllar Dönüşe Gider" "Çiçekler Üşümesin" "Yanılgı Saatleri" kitaplarıyla tanınan  Nurullah Genç’in hayatı bu programda ele alınacak. Nurullah Genç’in toplanan şiirlerinin yayımlandığı "Mahrem ve Münzevi" adlı eserin ismiyle yola çıkılan programda Genç’in edebi dünyası izleyiciye aktarılacak.

- Tarih programları ve belgeseller

Evliya Çelebi'nin hikayesine kapı aralayan program "Bir Ömürlük Seyahat: Evliya Çelebi", Çelebi’nin anlatımını ve yapmış olduğu seyahatleri günümüz dünyasına taşıyacak. Seyahat tutkunları için ilham kaynağı olacak bu gezi programında Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ndeki rota izlenerek Çelebi’nin düşünce dünyası izleyiciye aktarılacak.

Anadolu irfanı ile yoğrulmuş kişilerin yaşamlarından ilham verici hikayelerin aktarılacağı "Anadolu’nun İzleri" adlı programda; sabır, vefa, dürüstlük gibi erdemler işlenecek. Anadolu topraklarındaki irfanın günümüz kırsalında nasıl devam ettiği, Anadolu insanının teslimiyeti ve inancı farklı hayat hikayeleriyle izleyiciyle buluşacak.

Tarihi mekanların sadece mimari değil, aynı zamanda taşıdıkları tarihi hikayeleri de ekrana taşıyacak bir aktüel tarih programı olan "Tarih ve Ötesi" geçmişle bağımızı daha iyi anlamanıza yardımcı olacak. Bu programda İstanbul’un tarih dolu sokakları akıcı ve sürükleyici bir dille anlatılacak. Sohbet tadında bir anlatımla ekranlara gelecek program Zafer Bilgi’nin anlatımıyla izleyiciyle buluşacak.

- "Masal Sandığı" ile çocuklar yepyeni bir maceraya başlayacak

11 yaşındaki Selçuk'un dedesinin evinde keşfettiği gizemli "Masal Sandığı" ile başlayan ilginç macerasını anlatan yepyeni bir dizi çocuklarla buluşacak. 

"Masal Sandığı"nda Türk-İslam Dünyası’ndan masallarla milli ve manevi değerlerimiz çocuklara anlatılırken bu hikayelerde her kıssanın bir de hissesi olacak. Çocuklara, güzel ahlaka ve iyi insan olmaya dair öğütler verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Ela ile Efe Umreye Gidiyor" çocuk kitabının çizgi filmini de ekrana getirecek. Kitaptan uyarlanan animasyonla, Ela ile Efe adlı iki çocuğun Umre yolculuğunu eğlenceli ve öğretici bir şekilde anlatılacak. Bu program, çocukların dini eğitimlerine katkıda bulunacak.

Diyanet TV 25 Eylül’de başlayacak yeni sezonunda yepyeni programlarla sizlerle…

Editör: Ömer Ceylan