Diyanet TV’de yeni yayın dönemi 21 Eylül’de başlıyor

Birbirinden farklı ve zengin içeriğe sahip çok sayıda program, yeni yayın döneminde Diyanet TV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.

Adım Adım İnsan

Diyanet TV’de yeni yayın döneminde ekranlara gelecek “Adım Adım İnsan” programında, hayata dair konulara rehberlik edilmesi, toplumsal ve bireysel sorunlara çözüm önerileri sunulması amaçlanıyor.

Diyanet TV’nin topluma faydalı yayın anlayışına uygun hazırlanan programda, toplum ve bireysel ilişkilere dair konular ele alınacak.

Alanında uzman isimlerle hayata dair meselelerin konuşulacağı programda, çocuk yetiştirmede, evliliklerde ve sosyal hayatta karşılaşılan sorunlar ele alınacak, çözüm önerileri sunulacak.

Modern dünyada anne ve babaya düşen sorumluluklardan öfke kontrolüne, kaygı ile baş etme yöntemlerinden sosyal anksiyeteye kadar birçok konu uzman konukların çözüm tavsiyeleri ve rehberliğinde ele alınacak “Adım Adım İnsan” programı, Psikolog Tuba Kılıç’ın sunumuyla her salı ve perşembe günü saat 16.00’da Diyanet TV’de…

Ashaba Selam Olsun

"Ashaba Selam Olsun" adlı programda, sahabe-i kiramın hayatı izleyiciye aktarılacak.

Her bölümde farklı bir sahabenin hayatının anlatılacağı programda, uzman konuklar tarafından hidayet ve hakikate teslimiyet, azim ve sebat, ilim aşkı, takva, vefa, güvenilirlik gibi konular işlenecek.

"Ashaba Selam Olsun", Murat Gökşen'in sunumuyla 25 Eylül Cuma günü ve her cuma saat 22.30’da Diyanet TV’de ekranlara gelecek.

Bir Ayet Bir Hadis Bir Dua

Diyanet TV’nin işitme engellilere yönelik hazırladığı “Bir Ayet Bir Hadis Bir Dua” adlı programın her bölümünde farklı bir ayet, hadis ve dua, işaret diliyle izleyiciye aktarılacak.

İşaret Dili Uzmanı Kamil Yılmaz’ın sunumuyla ekranlara gelecek programda; bilgi ahlakı, borç adabı, bencillik, bereket gibi konu başlıkları ayet ve hadisler ışığında ele alınacak.

“Bir Ayet Bir Hadis Bir Dua” yeni yayın döneminde Diyanet TV’de…

Helal Gıda

Diyanet TV, yeni yayın döneminde helal gıdanın önemini vurgulayan bir programı ekranlara getiriyor.

Helal gıdanın bir Müslüman için önemi ve hangi yiyeceklerin helal gıdaya dahil olduğu uzman konuklar tarafından ve uzman isimlerle yapılan röportajlarla ele alınıyor.

Programda, “Helal gıdanın Müslümanların hayatındaki yeri nedir?”, “Helal kesim nasıl olur?”, “Hazır paketlenmiş gıdalar helal midir?” gibi birçok soruya cevap aranıyor.

“Helal Gıda” her cumartesi saat 19.00’da Diyanet TV’de…

İlmihal

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay’ın sunumuyla ekranlara gelecek “İlmihal” adlı programda, ilmihal konuları izleyiciye aktarılacak.

İnanç, ibadet, muâmelât, ahlâk konuları, Hz. Peygamber’in hayatına dair özlü bilgiler “İlmihal”  programında ele alınacak.

“İlmihal” her pazartesi saat 14.00’te Diyanet TV’de izleyiciyle buluşacak.

Manidar Kelimeler

Diyanet TV’de yeni sezonda ekranlara gelecek olan “Manidar Kelimeler” adlı belgeselde, manevi hayatımızı etkileyen kelimelerin anlamları üzerinde durulacak.

Uzman konukların katılacağı programda, kelimelerin maneviyattaki yerine dikkat çekilecek, medeniyetimizi ve kültürümüzü anlatan kelimeler; tarihi, anlamları ve kullanım alanları ile birlikte ele alınacak.

“Manidar Kelimeler” her Pazartesi saat 21.45’te Diyanet TV’de…

Osmanlı Padişahları

Diyanet TV’de yeni yayın döneminde ekranlara gelecek olan “Osmanlı Padişahları” adlı programda, Osmanlı padişahlarının hayatları ve fetihleri etraflıca ele alınacak.

Görsel ve işitsel hafızaya hitap eden belgesel-animasyon tarzındaki yapımda, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş döneminden son dönemlerine kadar tüm padişahlar izleyiyice tanıtılacak.

“Osmanlı Padişahları” yeni sezonda her Pazartesi saat 19.30’da Diyanet TV’de…

Taktak ile Tıktık

Diyanet TV’de yeni yayın döneminde ekranlara gelecek “Taktak ile Tıktık” adlı programda çocuklar, atasözü ve deyimlerle tanışacak.

Okumayı ve araştırmayı seven meraklı ağaçkakan Taktak, bir o kadar tembel olan arkadaşı Tıktık'a “Sabrın Sonu Selamettir”, “Damlaya Damlaya Göl Olur“, “Sakla Samanı Gelir Zamanı”, “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” gibi pek çok atasözü ve deyimi öğretecek.

Çekimleri Diyanet TV stüdyolarında yapılan, kukla sanatçısı Halit Eker'in oynattığı iki sevimli ağaçkakanın oyunu "Taktak ile Tıktık", yeni sezonda her cumartesi saat 11.15'te Diyanet TV ekranlarında çocuklarla buluşacak.

Düşüncede Yolculuk

Diyanet TV yeni yayın döneminde ekranlara gelecek "Düşüncede Yolculuk" adlı programda, uzman konuklar tarafından dinlerin toplumsal yaşamdaki rolü, Hz. Peygamber dönemindeki toplumsal yaşam, popüler kültür, din istismarı gibi konular masaya yatırılacak.

Mahremiyetten güncel dini meselelere, popüler kültürün insana etkilerinden İslam’da kadın konularına kadar birçok meselenin konuşulacağı, fikir dünyamızı zenginleştirmek, insana dair her konuya değinmek ve var olan kavramları yeniden anlamlandırmak adına birbirinden değerli konuklarla hayata dair birçok konunun ele alınacağı "Düşüncede Yolculuk", Elif Erdem’in sunumuyla yeni sezonda her pazar saat 21.00’de Diyanet TV'de...

Türkiye’deki camiler ve hikayeleri Diyanet TV’de

Yeni yayın döneminde çok sayıda kültür sanat programını ekranlara getirmeye hazırlanan Diyanet TV, camilerin tarihi, yapılışı ve mimarisinin anlatıldığı yepyeni bir programı izleyiciyle buluşturuyor.

Bu programda; İstanbul'da merhametin, Mardin'de peygamber neslinin, Rize'de engin tepelerin şahidi oluyor camilerimiz.

Şanlıurfa Balıklıgöl’deki sekiz asırlık Halil’ur-Rahman Camii'nden Bursa Yeşil Camii'ne, ezanın İstanbul’da ilk kez okunduğu Arap Camii'nden Kars Ulu Camii'ne kadar tarihe tanıklık eden ve günümüze kadar varlığını koruyan camilerin tarihi, mimari yapısı ve inşa edilme sürecine ilişkin hikayeler, "Mekan ve Kıyam" programında izleyiciye aktarılıyor.

Türkiye’deki camiler ve hikayelerinin anlatıldığı "Mekan ve Kıyam", yeni yayın döneminde her çarşamba saat 21.30’da Diyanet TV’de…

Editör: Mehmet Çalışkan