Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde "Diyanet İzcilik İstanbul 1. Bölge Kampı" düzenlendi.

Gençlik çalışmalarıyla milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına ve milletine karşı vazifelerini yerine getirmek için gayret sarfeden, geleceğin teminatı gençlerin bedence sağlam ve ahlakça dürüst bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak amacıyla Beykoz'da yer alan Türkiye İzcilik Federasyonu Kamp ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen kampta öğrenciler, okçuluk alanı, tırmanma duvarı, havuz ve izcilikle ilgili farklı istasyon alanlarında etkinliklere katıldı.

diyanet-izcilik-kampı-22

Öte yandan kamp programı kapsamında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, Topkapı Sarayı-Kutsal Emanetleri İstanbul'un Manevi Sultanlarından Eba Eyyüb-el Ensari (ra) türbesi, 15 Temmuz Şehitler Abidesi ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Çamlıca Tepesi, Çamlıca Müzesi ve Çamlıca Camii, Aziz Mahmud Hüdayi (hz)lerinin kabri gibi ve İstanbul'un tarihi ve Kültürel mirası rehberler eşliğinde tanıtıldı.

Boğaz turunun da yapıldığı kamp programında Yenibosna Bilali Habeşi Camii imam Hatibi Diyanet İzci Ünite Lideri Mehmet Ali Akdemir, koordinasyonda görev aldı.

Editör: Ömer Ceylan