Edirne Müftülüğü Tif-Diyanet Edirne İzcileri, "Camiiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle görevlisi olmayan Sarayakpınar Köyü Camii'nde temizlik ve bakım faaliyeti gerçekleştirdi.

Diyanet İzci Liderlerinden Talha Karaca, Emine Karauluç ve Cemalettin İbiş'in öncülüğünde gerçekleşen faaliyette izciler, caminin camlarını silip şadırvanı yıkadı, cami içi temizliğini yaptı.

edirne-izci-gençler-22

Konu hakkında konuşan Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Bu anlamlı etkinlikten ötürü izcilerimizi ve izci liderlerimizi tebrik ederim. Zira 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen bu etkinlik sayesinde hem görevlisi olmayan camiler olduğuna hem onların da bakıma ihtiyaç duyduğuna hem de bu işi gönüllü bir şekilde yapacak; yürekleri Allah, peygamber ve cami aşkıyla dolu gençlerimiz olduğuna dikkat çekilmiş oldu. Bir milletin böyle duyarlı evlatları oldukça o milletin sırtı yere gelmez. Kötü örneklere bakarak karamsarlığa düşmeyi bırakıp böyle ahlaklı ve erdemli gençlerimize odaklanmamız gerekiyor. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

edirne-izci-gençler-33

Çocuklarda ve gençlerde camilerimize karşı hassas bir bilinç oluşmasını sağlamak istediklerini vurgulayan İzci Lideri Talha Karaca da, böylelikle hem caminin temizliğinin yapıldığını hem de çocukların bu anlamlı ve örnek faaliyete katkı sundukları için son derece memnun olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin bu faaliyeti bir vefa borcu olarak gördüklerini ve seve seve yaptıklarını belirten Karaca, izci olmak isteyen gençlere de çağrıda bulunarak izcilik faaliyetlerine katılmaya davet etti.

İzci oymağının bu örnek faaliyeti, liderleri tarafından kendilerine sunulan ikramlarla sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan