Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) fotoğrafçılık atölyesi tarafından hazırlanan Ankara’nın doğal güzellikleri ile tarihi yapı fotoğraflarının sergilendiği ‘Bir Başka Ankara’ adlı fotoğraf sergisi açılışında, Ankara’ya gönlünü verenlerin Ankara’yı güzelleştirdiğini belirterek, insanların Ankara’da hem ilim merkezlerini hem tarihi mekanları gezebileceklerini söyledi.

Ankara Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda düzenlene sergi açılışı öncesi Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan, “Medeniyetin Şehirleri: Ankara” başlıklı konferans verdi.

“Türkiye’yi 149 ülkeye tanıttık”

Konferans öncesi bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Bugün vakfımız, 149 ülkeye ulaşıyor. Biz Türkiye’yi 149 ülkeye tanıtıyoruz. Düşünebiliyor musunuz? Bu parayla yapabileceğiniz bir tanıtım değildir.” dedi.

Konferans sonrası Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve çok sayıda davetlinin katılımıyla kurdela kesimi gerçekleştirilerek serginin açılışı yapıldı.

Açılışa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık ve Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan katıldı.

Sanat severler, ‘Bir Başka Ankara’ sergisini,  4-9 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan