Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çeşitli programlar için gittiği Denizli’de, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Denizli Şubesi bünyesinde oluşturulan arama kurtarma ekibiyle bir araya geldi.

II. Uluslararası Serahsi Sempozyumu için bulunduğu Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’nde gerçekleşen kabulde, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, arama kurtarma ekiplerini görünce, “Kim bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” ayet-i kerimesinin aklına geldiğini belirtti.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak, 6 Şubat depremlerinde vatandaşın ilk anından beri yanlarında olduklarını hatırlatarak, “Özellikle sizlerin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önde çalışan birer neferleri olarak orada bulunmanız çok anlamlı idi. Tabi bunun için eğitim önemli. Şimdi daha eğitimli bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına hazır vaziyette olacaksınız.” dedi.

Başkan Erbaş, tarihin gördüğü en büyük depremlerden olan 6 Şubat depremlerinin çok yıkıcı olduğunu ancak bu süreci atlatmakta milletin birlik ve beraberliği ile Diyanet İşleri Başkanlığının ve bütün kurumların deprem bölgelerinde yaptığı çalışmaların önemini vurguladı.

“Deprem bölgesinde yaptığınız faaliyetler dolayısıyla sizinle iftihar ettim”

Deprem bölgesindeki yaptıkları çalışmalarından dolayı ekibi tebrik eden Başkan Erbaş, “Sizlerin, müftülerimizin, bütün hocalarımızın orada yapmış olduğu faaliyetler ve gönülden gelerek bu işi yapmanız dolayısıyla iftihar ettim. Rabbimize hamd ettim. Çok şükür ki, böyle bir teşkilatımızın mensupları olarak her yerde olan ve her yerde olmaya çalışan bir teşkilatız. Cenab-ı Hak yar, yardımcımız olsun. Sizlere teşekkür ediyorum. Sizlere dua ediyoruz. Allah sizleri korusun. Seçilmiş olmanızı özellikle kutluyorum, tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak yapmış olduğunuz çalışmaları sizin için sadaka-i cariye saysın inşallah.” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, “Kentsel Arama Kurtarma” alanında başvuruları olumlu bulunarak AFAD tarafından akredite edilen ekibe Akreditasyon Belgesini takdim etti ve kendilerine başarılar diledi.

Kabulde, Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Öztürk