Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul Üsküdar’da Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Bu güzel günde, on bir ayın sultanı ramazan ayının rahmet günlerinde Cenab-ı Hak temelini atacak olduğumuz bu yurdumuzu hayırlı eylesin.” dedi.

Ramazanın rahmet ayı olduğunu söyleyen Başkan Erbaş, “Kur’an ayındayız, hayır, infak, yardımlaşma ayındayız. Dolayısıyla bu ayı, işte burada iki yüze yakın gencimizin kalacakları bir yuva olarak dört yıl boyunca istifade edecekleri bir hayır kurumunu açarak taçlandırıyoruz adeta.” diye konuştu.

Öğrencilik yıllarında kendisinin de yurtta kaldığını aktaran Başkan Erbaş, “İşte burada gençlerimize bir yurt yaparak onların hem okullarından döndükten sonra burada rahat bir ortamda kalmaları hem bir eğitim kurumu gibi değerlendirmelerini düşünüyoruz. Biz diyoruz ki, hem yurtta kalsın, hem de kurs alsın, dersler alsın. Burada öğrencilerimiz sadece kendi okul derslerini çalışarak kalmayacak. Aynı zamanda konferanslar, seminerler, okuma etkinlikleri ile yurdu değerlendirecekler inşallah.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlığa faydalı olmaya gayret edelim”

Yurdun en kısa zamanda tamamlanması niyazında bulunan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Özellikle infak ayı olan bu ramazan ayında Müslümanların, varlıklı insanların hayır kurumlarına, vakıflara, Türkiye Diyanet Vakfı ve benzeri yerlerde bu tür faaliyetlerin, etkinliklerin devam edebilmesi için katkıda bulunmaları, onların inşallah sevap hanelerini de dolduracaktır. ‘Hayırda yarışınız.’ ayet-i kerimesini şu ramazan günlerinde daha bilinçli bir şekilde anlamaya ve uygulamaya çalışarak milletimizin, insanlığın hizmetinde olmaya, insanlığa faydalı olmaya gayret edelim inşallah. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır.’ buyuran Efendimizin (s.a.s.) bu hadis-i şerifi doğrultusunda çalışmak, hayırlar yapmak, hayırlı olmak ve ramazanı en güzel bir şekilde değerlendirmek bizlere nasip olur inşallah. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan’ın selamlama konuşması yaptığı törende, TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt da dua etti.

Törene, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey de katıldı.

Editör: Mehmet Öztürk