Valiliğe gelişinde, Vali Mahmut Demirtaş tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, valilik şeref defterini imzaladı.

Bursa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Erbaş, bugün 1843 hafızın icazet merasimine katılacaklarını belirtti.

Başkan Erbaş, 100 bine yakın gencin şu anda Kur’an kurslarında hafızlık yaptığını dile getirerek, “Dün Trabzon’da 1461 hafızımızın merasimini yaptık. 1461 Trabzon’un fetih yılı, ona denk getirilmiş bir rakam. Bugün de şunu söyleyeyim; Bursa şu ana kadar yapmış olduğumuz hafızlık merasimlerinde en yüksek rakama sahip olan bir merasimi yaşamış olacak. Allah hayırlı uğurlu eylesin.” dedi.

Başkan Erbaş, “Cenab-ı Hak bu toprakları bizlere emanet eden ecdadımıza layık torunlar, nesiller olmayı, Kur’an ve sünnet çizgisinde yürüyen nesiller yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin inşallah.” diye konuştu.

Vali Demirtaş ise ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkürlerini ileterek, “Çocuklarımıza, gençlerimize mutlaka Kur’an’ı öğretmemiz lazım. Sizlerin de çok ciddi bir gayreti var, onun için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

- Aile ve Dini Rehberlik Merkezini ziyaret etti

Başkan Erbaş ayrıca, Bursa Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezini ziyaret ederek, İl Müftüsü Karabayır ve büro çalışanlarından bilgi aldı, bir süre sohbet etti.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ile Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan