Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Emine Doğruparmak 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Fatih Sultan Mehmet Camii Diyanet Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışlarını gerçekleştirdi.

Başkan Erbaş, Diyanet Gençlik ve Kültür Merkezi açılışındaki konuşmasında, ramazan ayının mağfiret günlerinde olunduğunu anımsatarak, Cenab-ı Hakk’ın herkesi mağfirete ulaştırması temennisinde bulundu.

“Gençlerimize sahip çıkmalıyız”

“Gençlerimiz, geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz en büyük zenginliğimiz.” diyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Ülkemizde sadece üniversitede ve üniversite öncesinde 28 milyon öğrencimiz var. Bu milletimizin en büyük zenginliği. Gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı bir anda Allah’ın arşının gölgesi altında gölgelenen yedi sınıf insan vardır. Bu yedi sınıf insandan birisi de huzuru, neşeyi camilerde bulan gençlerdir’ buyuruyor. İşte camimiz, gençlik merkezimiz burada. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlerimizi hem camiyle hem de camilerimizin bitişiğindeki gençlik merkezleriyle buluşturmak için ülkemizin her yerinde her şehrimizde gayret ediyoruz.”

“Vatan sevgisini öğreteceğiz”

Başkan Erbaş, gençlerin camilere ve diyanet gençlik merkezlerine yönlendirilmesi tavsiyesinde bulunarak, “Gençlerimiz gelsinler burada kitap okusunlar, sohbet etsinler, değerlerimizi öğrensinler. Vatan sevgisi, devlet sevgisi bütün bunları biz buralarda öğreteceğiz.” dedi.

Konuşmasının ardından dua eden Başkan Erbaş, daha sonra Fatih Sultan Mehmet Camii Diyanet Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Emine Doğruparmak 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun resmi açılışı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca Emine Doğruparmak 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun resmi açılış törenine katıldı.

Kur’an kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Erbaş, yaptığı duanın ardından Emine Doğruparmak 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra beraberindekilerle Kur’an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi alan Başkan Erbaş, çocuklarla da sohbet etti.

Açılışa, Beylikdüzü İlçe Müftüsü Kadir Koçak ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Mehmet Öztürk