Kapanış programı sonrasında  Afrin Ebubekir Camii'nde tarihi bir gün yaşandı. Aslen Ayn el Arap’lı olan Zehra Üniversitesi Rektörü İslam âlimi Prof. Dr. Mustafa Müslim cuma hutbesi irad ederek halkla buluştu.

Duygulu anların yaşandığı hutbede Müslim “Suriye'de son 8 yıldır devam eden olaylar dostu düşmanı ortaya çıkardı. Bölgede imanlı, ahlaklı, dindar, uyumlu bir nesil yetiştirmek en büyük hedefimiz olmalıdır.” dedi.

Prof. Dr. Müslim hutbede ayrıca üç gruba mesaj gönderdi. Öncelikle Afrin halkından Suriye içinden şehre göçenlerin kucaklanmasını istedi. İkinci olarak Afrin’e gelen muhacirlere seslenen Müslim, "Afrin’de kardeşlerinizin arasındasınız, evlerinizden malınızdan oldunuz, zulmü kabul etmediniz, bir gün gelir zulüm biter evlerinize dönersiniz inşallah." dedi. Üçüncü mesajımı da "Sizler burada Hz. Zülkarneyn gibisiniz, iyiye iyilikle davranırsınız, fesat çıkaranı ve zulmedeni de durdurursunuz." diyerek Türk kardeşlerime veriyorum dedi.

Namaz sonrası TRT Kurdi’ye bir mülakat veren Müslim, Afrin’de yapılan hizmetler için teşekkür etti. Bugüne kadar PYD zulmü sebebiyle bölgeye hizmet sunulamadığını ifade etti.

Mustafa Müslim, daha sonra Afrin Yerel Meclisinde şehrin kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Toplantıya katılan Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı selamlarımı ileterek Başkanlığın ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bölgedeki hizmetleri hakkında heyete bilgi verdi.

Prof. Dr. Mustafa Müslim Kimdir?

1940’da Aynelarap’da doğdu. İlâhiyat Fakültesi tefsir alanında 1965 te lisans, 1969 da yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1974 yılında tefsir doktoru oldu. 1994 yılında ise profesör unvanı aldı.

Suudi Arabistan ve BAE’de çeşitli üniversitelerde idari ve ilmi görevler aldı. 

On yedi kitabı ve çok sayıda araştırma yayınlayıp ilmi istişarelerde bulunup konferanslara katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Müslim, İmam Muhammed İbn Suud Üniversitesi, El-Şarika Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kuzey Irak Dohuk Üniversitesi kuruluş üyesidir. Müslim, 2014 yılından bu yana kurucusu olduğu Gaziantep Ez-Zehra Üniversitesini rektörlüğünü yapmaktadır.

Editör: Mehmet Çalışkan