Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Değerler Eğitimi Programı" kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye gelen gençlerle bir araya geldi.

"Dünya, İslam’ın zalimin karşısında mazlumun yanında yer alma anlayışına muhtaç"

15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonundaki programda konuşan Başkan Erbaş, İslam’ın insanlar için en büyük nimet olduğuna işaret ederek, "Dünya İslam’ın adaletine muhtaç, dünya, İslam’ın zalimin karşısında mazlumun yanında yer alma anlayışına muhtaç ve dünya yeryüzündeki iyiliğin yayılması çalışmalarına muhtaç." dedi.

"Amacımız ırkı, inancı, mezhebi, dili ne olursa olsun insanlara iyiliği götürmek"

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de hep iyiliğe davet olduğunu ve iyilerin övüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Kur’an-ı Kerim’de; ‘Allah muhsinleri sever’ ayet-i kerimesi çok yer alıyor. Bizim amacımız ırkı, inancı, mezhebi, dili ne olursa olsun insanlara iyiliği götürmek ve iyi bir Müslüman olarak yaşamaktır. Siz şimdi gurbette yaşıyorsunuz, gayrimüslim arkadaşlarınız, komşularınız var. İslam’ın dışında farklı farklı inançlara sahip olabilirler ya da hiçbir şeye inanmayan olabilirler. Sizler İslam’ı öyle yaşayacak ve güzel temsil edeceksiniz ki o insanlar sizin sayenizde İslam’a heves edecekler, ısınacaklar."

"Peygamberimizin (sas) yolunda güzel ahlakın temsilcileri olmak zorundayız"

Peygamber Efendimizin (sas) tüm insanlara güzel ahlakı tavsiye ettiğini dile getiren Başkan Erbaş, “Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz Peygamber Efendimizi (sas), ‘Şüphesiz sen büyük bir ahlak üzeresin’ diye tanıtıyor. O zaman biz de Peygamber Efendimizin yolunda sözlerimizin doğruluğuyla, yalandan uzak durarak, dürüst olarak, sözümüzde durarak, üzerimizde olan emanetlere riayet ederek en güzel ahlakın temsilcileri olmak zorundayız." diye konuştu.

Başkan Erbaş, öğrencilere tavsiyede bulunarak, "Değerler eğitiminden daha çok istifade ediniz. Yaşadığınız ülkelere döndüğünüzde ailelerinizle buluştuğunuz zaman onlara buradan aldıklarınızı anlatınız. Gezdiğiniz, gördüğünüz yerleri arkadaşlarınızla paylaşın." ifadelerini kullandı.

Programda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir de hazır bulundu.

Almanya, Belçika, Fransa, İsviçre ve Avusturya’dan gelen öğrencilerin katıldığı programda temel dini bilgiler ve değerler eğitimi, sosyal ve kültürel faaliyetler yer alıyor.

Editör: Ömer Ceylan