Eskişehir Dini İhtisas Merkezi'nde eğitim gören aday din görevlilerine yönelik "Din İstismarının Önlenmesinde Sahih Dini Bilginin Önemi" adlı bir konferans düzenlendi.

Konferansa Diyanet Akademisi Başkanı  Doç. Dr. Enver Osman Kaan, İl Müftüsü ve Dini İhtisas Merkezi Müdürü Bekir Gerek, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ile eğitim görevlileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Gerek, Eskişehir'in Türkiye içerisindeki önemine ve İhtisas Merkezinin Eskişehir için ne kadar değerli olduğuna değindi.

osman-kaan-eskişehir-22

İhtisas merkezlerinin sahih  dini bilginin öğrenilmesinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Gerek, gayretlerinden dolayı hem eğitim görevlilerine hem de aday din görevlilerine teşekkür etti.

-  Din istismarı sadece dine değil, devlete yönelik de tehdittir

Ardından kürsüye gelen Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ise, Diyanet Akademisi Kanununun önemini, sahih dini bilginin inşası için Diyanet Akademisinin rolünü ve din istismarının sadece dine değil, aynı zamanda millete, devlete ve vatana yönelik bir tehdit olduğunu anlattı.

osman-kaan-eskişehir-33

Kaan, din istismarına karşı mücadelede Dini İhtisas Merkezlerinin önemine dikkat çekerken, eğitim Merkezi’nde eğitim gören aday din görevlilerine hitaben "Göreve başladığınızda toplumun her kesimiyle iletişim halinde olmalısınız. Ancak özellikle gençlerimizle daha fazla ilgilenmelisiniz. Gençlerimizin boş zamanlarını verimli hale dönüştürmek için onlara dini, milli, kültürel, sportif etkinlikler sunmalısınız. Bu etkinlikler hem gençlerimizin gelişimine katkı sağlar hem de onları dini istismar eden aşırılıkçı gruplardan uzak tutar." dedi.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan