Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle evleri yıkılan ya da hasar gören depremzede aileler, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Diyanet Akademisi merkezlerinde misafir ediliyordu.

Depremden etkilenen vatandaşların misafir edildiği merkezlerden biri de Diyanet Akademisi Konya Dini İhtisas Merkezi oldu.

diyanet-akademi-depremzede-uğurlama-22

Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesiyle konaklama için gelen misafirlerin barınma, yemek, sağlık, giyim, kişisel bakım ve hijyen malzemeleriyle tüm ihtiyaçlarının karşılandığı merkezde ücretsiz bakkal, sinema saatleri, oyuncak ve oluşturulan oyun alanları ile çocukların yüzleri güldürüldü. Aynı zamanda çocukların ve gençlerin okul eğitimlerinin devam etmesi sağlanırken, haftalık harçlıkları dağıtıldı. 

Konya Müftülüğü ve Selçuklu Müftülüğü ile bir çok kurum, STK ve yardımseverlerin de desteğiyle 196 depremzede aileye hizmet sunan Akademi Merkezi, düzenli olarak dini ve sosyal programların icrasıyla beraber tarihi ve kültürel gezilerle de ailelere şehrin tarihi ve kültürel yerleri tanıtıldı. Erkek ve kadınlar için görevlendirilen eğitim görevlileri ve manevi danışmanlarla sohbetler, Kur'an-ı Kerim öğretimi ile dini destek sağlandı. Depremde vefat edenler için düzenli olarak hatimler okundu, duaları yapıldı.

diyanet-akademi-depremzede-uğurlama-33

Diyanet Akademi merkezlerinde depremin yaralarını saran aileler, Ramazan Bayramı vesilesiyle memleketlerine uğurlandı.

Editör: Ömer Ceylan