Diyanet Akademisi Başkanlığı merkezlerinde "1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni" düzenlendi.

Akademi Merkezlerinde 8 aydır eğitimlere devam ederek başarılı olan aday din görevlileri, belge alarak görevlerine başladı.

Bursa

Bursa Diyanet Akademisi'nde  1. Dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitim Programı katılan din görevlileri için "Mezuniyet Töreni" gerçekleştirildi.

Bursa Akademi Mezuniyet 11

Bursa İl Müftülüğü Sinan Durmaz Konferans Salonundaki törene Başkanlık Müşaviri/TDV Mütevelli Heyeti Üyesi  Doç. Dr. Fatih Kurt, Bursa Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Coşkun, Bursa Dini İhtisas Merkezi Müdürü Halit İnci, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bursa Diyanet Akademisi eğitim görevlileri, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, din görevlileri ve aileleri katıldı.

Bursa Akademi Mezuniyet 33

Mezunlara hayırlı olsun dileklerini ileten Başkanlık Müşaviri Kurt, "Herbiriniz gittiğiniz görev yerlerinde Diyanet İşleri Başkanlığını layıkıyla temsil edecek ve ilim yaymaya gayret edeceksiniz. Siz öğrenciler olarak yeni öğrencileri mezun edeceksiniz." dedi.

Bursa Akademi Mezuniyet 55

Bursa Diyanet Akademisi Musiki Korosu'nun dinletisi ile devam eden program sonunda aday din görevlilerine belgeleri verildi.

Bolu

Diyanet Akademisi Başkanlığı Bolu Dini İhtisas Merkezinde "1. Dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi Mezuniyet Programı" gerçekleştirildi.

Bolu Akademi Mezuniyet 22

Program Dini İhtisas Merkezi Müdürü Yılmaz Barlas’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra aday din görevlileri adına Salih Ünalır duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, aday din görevlilerine, icra edecekleri görevin Peygamber görevi olduğunun bilincinde olmalarının gerekliliğine vurgu yaptı.

Bolu Akademi Mezuniyet 11

Din görevlilerinin tebliğ, tebyin ve temsil görevlerinin olduğunu hatırlatan Kondi, amele dönüşmeyen bilginin tedavülden kalkmış para gibi olduğunu söyledi.

Programda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı ve İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da aday din görevlilerini kutladı.

Trabzon

Diyanet Akademisi Trabzon Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi "1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni"nde aday din görevlileri mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Traabzon Akademi Mezuniyet (3)

Törenin açılışında konuşan Dini İhtisas Merkezi Müdürü Hayati Doksanoğlu , eğitim faaliyetleri hakkında bilgi vererek "Değerli kursiyerlerimiz, bugün sizleri hayatınızın önemli bir dönemecinde ağırlamanın ve mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler bugün sadece bir mezuniyet töreninde değil geleceğinizi şekillendirecek yeni bir başlangıca adım atıyorsunuz. Bu özel gününüzde azim ve gayretle geçirdiğiniz bu eğitim yolculuğunun meyvelerini toplamanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Bu güne kadar gösterdiğiniz çaba disiplin ve öğrenmeye olan tutkunuz  sizleri bu noktaya getirdi. Şimdi ise bilgi ve deneyim dolu yeni bir sayfa için hazırsınız." ifadelerini kullandı.

Traabzon Akademi Mezuniyet (2)

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Ve Kültürel Hizmetler Daire Başkanı Zeynelabidin Akduman da aday din görevlilerine görevleri sırasında dikkat etmeleri gereken hususlarda hatırlatmalarda bulundu.

Törende Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın ve Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak da birer konuşma yaparak kursiyerleri tebrik etti.

Traabzon Akademi Mezuniyet (1)

İlahi dinletisi sonrası kursiyerlere belgeleri verildi.

Konya

Konya Dini İhtisas Merkezi'nde başarıyla tamamlanan aday din görevlileri için mezuniyet programı düzenlendi.

Konya Akademi Mezuniyet 55

Mezuniyet heyecanının yaşandığı programa İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü, Konya İl Müftü Vekili Kuddusi Uysal, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Ceyhan, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Nahçıvan Din Hizmetleri Ataşesi İbrahim Öcüt, Meram İlçe Müftüsü Zerekiya Koçak, Karatay İlçe Müftü Vekili Hüseyin Avni Böge ve eğitim görevlileri katıldı.

Açılışta konuşan Dini İhtisas Merkezi Müdürü Salih Doğan, "Resmi olarak son bulan lakin bir ömür boyu devam edecek olan ilim yolcusu hocalarımızı mezun ediyor olmanın onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bereketli geçen bu zaman zarfında gerek sınıf içi derslerimizde gerekse kültürel etkinliklerimizde her daim misyon ve vizyon sahibi bir duruşu kazandırmanın çabası ve gayretinde olduk." ifadelerinde bulundu.

Konya Akademi Mezuniyet 33

İhtisas Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü ise "Din görevlileri olarak toplumumuza hizmet etme sorumluluğu taşıyan bir neslin yetişmesine katkı sağlamak, bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Bu oluşumda emeği geçen tüm hocalarımıza ve desteklerini esirgemeyen ailelere şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Konya Akademi Mezuniyet 22

Programın sonunda, derece alan kursiyerlere plaket ve belgeleri takdim edildi.

Konya Akademi Mezuniyet 11

Konya/Selçuk

Diyanet Akademisi Başkanlığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitim gören aday din görevlileri, yaklaşık 8 ay süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Mezun olan 101 kursiyer için Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Selçuk Akademi Mezuniyet 11

Törene Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ramazan Altıntaş, Konya Dini İhtisas Merkezi Müdürü Salih Doğan, Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, ilçe müftüleri, eğitim görevlileri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Ceyhan, akademi eğitimi kapsamında, başta Kur’an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, İlmihal gibi temel İslami İlimler olmak üzere pedagojik formasyon ve kültürel etkinlik dersleri ile kursiyerleri mesleğe hazırladıklarını, mezun olan kursiyerlerin alanında yetkin hocalardan aldıkları bilgi ve birikimi sahaya en güzel şekilde yansıtacaklarını, Diyanet İşleri Başkanlığının  hizmet kalitesini artıracaklarını ve nihayetinde, milletimiz ve insanlık için bilgi, güzel ahlak ve değer üreteceklerine olan inancının tam olduğunu ifade etti. 

Selçuk Akademi Mezuniyet 22

Sonrasında aday din görevlileri adına Mervenur Taşpınar, Muhammed Atalay ve Ümmü Sena Argun konuştu.

Akabinde İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü, Diyanet Akademi Başkanlığının kısaca kuruluş sürecine ve mevcut gelişmelere değinerek din görevlisinin akıntıya kapılan değil akıntı veren, mecraların ağına takılan değil topluma mecra açanlar olması gerektiğini söyledi.

Program aday imam hatip din görevlilerinin musiki dinletisi, emekli eğitim görevlisi Durmuş Ali Karabacak'ın duası, mezun olan kursiyerlere belge ve hediye takdimiyle sona erdi.

Eskişehir

Eskişehir Dini İhtisas Merkezi’nde "Aday Din Görevlileri I. Dönem Mezuniyet Programı" düzenlendi.

Eskişehir Akademi Mezuniyet 11

Programda Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Keleş açış konuşmasında katılımcıları selamlayarak, Dini İhtisas Merkezi hakkında bilgi verdi.

Sonrasında aday din görevlileri adına Aziz Demirtaş ve Elif Işık ile eğitim görevlileri adına ise Mehmet Fatih Yıldırım birer konuşma yaptı.

Konuşmaların akabinde İl Müftüsü ve İhtisas Merkezi Kurucu Müdürü Bekir Gerek, Diyanet Akademisinin ilk mezunlarını vermesinin kurum adına gurur verici olduğunu belirtti. Eğitim sürecindeki çabalarından dolayı eğitim görevlilerine teşekkür eden Gerek, kursiyerlere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Eskişehir Akademi Mezuniyet 22

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, "Toplumun Din Görevlilerinden Beklentileri ve Sorumluluklarımız" konusunda katılımcılara hitap etti. Toplumun din görevlilerinden beklentilerini ve din görevlilerinin sorumluluklarını hatırlatan Kaan, din görevlilerinin sahih dini bilgiye sahip olmalarının, din istismarının önlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Kaan, ayrıca, din görevlilerinin toplumun manevi rehberleri olduğunu ve bu nedenle örnek bir hayat sürmelerinin gerekliliğine dikkat çekti.

Eskişehir Akademi Mezuniyet 44

Konuşmaların ardından Dini İhtisas Merkezi kurucu müdürü Bekir Gerek’e ihtisas merkezine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan tarafından hediye takdim edildi. Mesleki eğitimi kendi kategorilerinde dereceyle bitiren kursiyerlere de plaket verildi.

Program, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

Eskişehir Akademi Mezuniyet 33

İstanbul

Diyanet Akademisi İstanbul Haseki Reîsülkurrâ Abdurrahman Gürses Dini İhtisas Merkezinde "Aday Din Görevlileri I. Dönem Mezuniyet Programı" gerçekleştirildi.

İhtisas Merkezi Müdürü Osman Egin, yaptığı açılış konuşmasında gösterdikleri gayret sebebiyle aday din görevlilerini tebrik ederek bütün meslek hayatı boyunca insan ve kul olmayı merkeze alan bir yaklaşım ile öğrencilere davranılmasının anlam ve önemini vurguladı.

Haseki Mezuniyet 22

Aday din görevlileri adına konuşan Nagehan Özdemir, aldıkları eğitimin ve adım attıkları vazifenin farkında olduklarını, bilgiyle, bilinçle ve aşkla bu göreve başlamanın heyecanını yaşadıklarını ve üzerlerinde emeği olan herkese teşekkürlerini ifade etti.

Haseki Mezuniyet 11

Haseki'nin ilk mezunlarından emekli Ali Rıza Temel ise din görevlilerine üstlendikleri vazifenin önemini hatırlatarak neslin yetişmesinde kadınların rolüne ve yerine dikkat çekti.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman da Başkanlığın ürettiği bilgiyi merkeze alarak fedakarlıkla hizmet üretmenin önemine vurgu yaptı. Bu noktada yeni bilgiyle öğrencileri buluşturmanın, onların yanlış bilgi ve davranışlarını düzeltme sürecinin ilkelerine temas etti.

Program Eğitim Görevlisi Abdullah Özkan'ın ve arkadaşlarının musiki dinletisi ve dua ile tamamlandı.

Tekirdağ

Diyanet Akademisi Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi "1. Dönem Aday Din Görevlileri" için düzenlenen Mezuniyet Programına Dini Yayınlar Genel Müdür Cafer Tayyar Doymaz, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne müftüleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tekirdağ 11

Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Alver'in açılış konuşmasıyla başlayan programda mezun olan aday din görevlilerini tebrik eden Genel Müdür Doymaz, Diyanet Akademisi’nin bir hayal olduğunu ve bu gün bu hayalin gerçeğe dönüştüğünü ifade etti.

Program Eğitim Görevlisi Yavuz Budanır’ın rehberliğindeki ilahi korosu ve akabinde belge takdimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan