Kurbanlar, dünyanın 77 ülkesinin 339 farklı bölgesinde görevli ve gönüllülerin nezaretinde vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle İslami usullere uygun bir şekilde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 

Sudan, Tanzanya, Kenya, Mali, Nijer, Pakistan, Burundi, Togo, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Benin, Senegal, Burkino Faso ve Nepal ülkelerine giden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) gönüllü ekipleri, kurbanların kesimine nezaret ettikleri gibi, beraberlerinde götürdükleri kırtasiye malzemeleri, bayramlık kıyafetler, şeker ve oyuncaklarla çocukları da sevindirdi.

“Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş!” çağrısıyla dünyaya iyilik ve yardım kapısı açıldığını söyleyen DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Almanya’dan bölgelere giden gönüllülerle bu yıl da güzel bir organizasyonu geride bırakarak kesim ve dağıtımlarımızı tamamlandık. Dili, dini, rengi, kültürü farklı olsa da iyilik elimizi Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu ve Avrupa’ya kadar yüzbinlerce mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi insana uzatmış ve onları sevindirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Bu hayır yolculuğunda bizlere eşlik ederek desteklerini esirgemeyen vekalet sahiplerine teşekkürlerini ifade eden Türkmen, “İnsanların yüzünün güldüğü, gönül köprülerinin kurulduğu, kardeşlik bağlarının güçlendiği organizasyonda kurbanlarını bağışlayan kardeşlerimize teşekkür ediyor, niyet ve amellerinin Cenab-ı Hakk katında makbul olmasını niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Türkmen sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyanın en ücra köşelerindeki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirdik. Farklı coğrafyalarda farklı dilleri konuşuyor olsak da hiç görmediğimiz ve tanımadığımız muhtaç olan herkese hayırseverlerin yardım elini uzatarak mazlumların sevincine, bayram neşesine vesile olduk. Onların hayır dualarını, selam ve muhabbetlerini aldık.”

Editör: Mehmet Çalışkan